Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Božinović: U interesu Vlade je do kraja raščistiti aferu SMS

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na pitanje zna li dokad bi kriminalističko istraživanje moglo trajati, Božinović je rekao da ''nitko ne može planirati kad će neko kriminalističko istraživanje biti dovršeno

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je u sklopu svečanosti obnove skladišnog kompleksa MUP-a ''Gaj'' izjavio kako je u interesu hrvatske Vlade ''do kraja sve raščistiti'' u aferi SMS.

Upitan za komentar ostavke Vlade Galića, savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, Božinović je kazao da' na to nema što reći''.

Na upit treba li potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić dati ostavku zbog navodne upletenosti u aferi SMS u kojoj je uhićen informatičar Franjo Varga zbog sumnje da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca, Božinović je uzvratio 'kako ''ne zna zašto se to dovodi u vezu''.

''Ukoliko aludirate na kriminalističko istraživanje vezano za SMS aferu, ono se provodi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, provodi ga USKOK i kad se bude skupila dovoljna količina nekakvih dokaza, onda se može ići dalje. Ja te stvari ne bih dovodio u svezu. Ono što ja mogu reći, jer nisam dio tog istraživanja niti mogu i smijem biti,  glavni ravnatelj policije me uvjerava, a ja nemam nikakav razlog u to sumnjati, da sve što se radi u tom i drugim kriminalističkim istraživanjima, radi se u skladu sa zakonom i najboljom praksom", rekao je Božinović, dodavši da je interes Vlade da se sve u toj aferi raščisti do kraja.

Na pitanje zna li dokad bi kriminalističko istraživanje moglo trajati, Božinović je rekao da ''nitko ne može planirati kad će neko kriminalističko istraživanje biti dovršeno, a pogotovo kakav će biti njegov rezultat.''

Komentari (8)
  • U interesu Vlade???? Ja sam mislila da je otkrivanje kršenja zakona u interesu pravne države no očito griješim. A kako završavaju procesi "u interesu Vlade" do sada smo svjedočili niz puta: Bandić sa stotinjak afera - glavni drmator političke scene, Sanader - sudska trakavica/never ending story, višestruki ubojica Horvatinčić - VIP gost inauguracija i inih zbivanja, Mamić i xy sličnih - pobjegli na vrijeme, slučaj "elitne prostitucije" završen brzinom munje u tajnosti jer su navodno upleteni i HDZovi ministri, Brkić kao plagijator - ostao neokrznut plagiranjem, Kalmeta s farmanjem dva tunela, nekoliko mrtvih stradalih u nesreći vlaka kod Rudina i tri puta skupljom cijenom za 1km autoputa - nije mu pala ni vlas s glave.... Ma mogla bih nastaviti nabrajati do 01.01.2019.

    14. 12. 2018,   14:50
  • Hehehe...bice zavrseno kad HDZ sidje sa trona...a na to cemo pricekati..

    14. 12. 2018,   14:14
  • da ste sposobni vec bi to bilo gotovo ,sve vi znate samo krijete,,

    14. 12. 2018,   15:25