Obavijesti

News

Komentari 462

Petrov: Nećemo odugovlačiti, idući tjedan imamo mandatara

Petrov: Nećemo odugovlačiti, idući  tjedan imamo mandatara
1

Petrov kaže da će Most dati svoje prijedloge za mandatara te da očekuje da druge strane učine isto pa će se zajedno odlučiti o tome tko je najbolji kandidat za to

VIDEO

Nećemo odugovlačiti, nadam se da ćemo u u tjedan dana sve dogovoriti i da ćemo sljedeći tjedan imati mandatara, rekao je u srijedu Božo Petrov. Novinarima se obratio ispred hotela Narona u Metkoviću. Nije želio spekulirati o imenima mandatara. 

Rekao je samo kako će Most dati svoje prijedloge za mandatara te da očekuje da i druge strane učine isto pa će se zajedno odlučiti o tome tko je najbolji kandidat za to. 

Petrov je odgovorio na oštri komentar Zorana Milanovića koji je u utorak rekao da Most postaje mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast.

- Besmislene su bilo kakve optužbe da smo mostobran prema bilo kakvim kriminalnim radnjama. Pozivamo sve strane u formiranje vlade i neka oni budu mostobran prema tim nekim kriminalnim radnjama o kojima oni govore. Ako je bilo koga strah da će se bilo kakve kriminalne radnje zataškati, neka se uključe u rad. Zato želimo sve strane u ovom političkom procesu. Ako je itko čist u Hrvatskoj onda je to Most. Na nama nema nikakve mrlje - rekao je Petrov. Opet je ponovio kako pozivaju obje strane, i HDZ i SDP da se uključe u proces formiranja vlade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Neće biti ugodno ni HDZ-u ni SDP-u ako na neki način ne  budu formirali vladu. Neka uđu s nama u vladu i naprave promjene - rekao je Petrov.

"Ne postoji sveto trojstvo u Mostu"

Novinari su pitali Petrova kako komentira pismo koje je u srijedu medijima poslala osoba koja tvrdi da je bliska članovima Mosta. U pismu navodi da su Božo Petrov i Nikola Grmoja i Ivica Relković tzv "sveto trojstvo" koje cijelo vrijeme pokušava progurati svoje vjerske i obiteljske stavove.

- Pismo nisam vidio. No znam da se zadnje vrijeme događa medijska hajka na Most. Insinuira se sve i svašta i šire se razne neistine. Ne mogu vjerovati da se to događa. Mi mijenjamo političku retoriku u Hrvatskoj, a to se nekome očito ne sviđa. Ne postoji u Mostu skupina koja definira stvari drugima. Nikakvo sveto trojstvo ne djeluje, ja nikome ne mogu nametnuti mišljenje, u MOST-u je svaki glas jednako vrijedan. MOST funkcionira potpuno drugačije od svih drugih političkih stranaka

"Ne tražimo fotelje"

Na pitanje novinara da li su Mostovci tražili četiri ministarstva među kojima su i ono financija i gospodarstva, Petrov je rekao kako se oni ne bore za fotelje. 

- Nastavljamo razgovore s Domoljubnom koalicijom i očekujemo da se i treća strana pozitivno izjasnio o naša dva prijedloga - rekao je Petrov. Rekao je i kako vjeruje da će danas biti stavljeni na web odgovori HDZ-a i SDP-a prema Mostu kako bi se vidjelo na što su se sve te dvije strane obvezale.  

Inzistira na nestranačkom premijeru

Rekao je da bi Most bio najsretniji da se formira zajednička vlada, ali ako ne bude, oni su spremni prihvatiti samo jednu stranu. 

Opet je ponovio da inzistiraju na nestranačkom premijeru.

Upitan znači li to da predsjednik HDZ-a neće moći biti mandatar, Petrov je odgovorio kako su već odgovorili na to pitanje.

Na pitanje bi li koalicija s HDZ-om mogla biti shvaćena kao izdaja glasača budući da je Most prije izbora potpisao izjavu kod javnog bilježnika da neće s nikim koalirati, Petrov je objasnio kako to ne bi bila izdaja, jer se ne radi o koaliciji već o suradnji dvije strane u kojoj će se jasno znati što je odgovornost jedna, a što druge strane.

Objasnio je kako je koalicija oblik suradnje u kojem se apsolutno podržava ono što rade obje strane, te u kojem se bira stranačka osoba za predsjednika Vlade.

Petrov je komentirao i izjave Ladislava Ilčića.

- Ne podržavam bilo kakvu retoriku koja isključuje, možda je preteško nekoga isključiti, ta rečenica je izašla zbog načina komuniciranja koji je bio zadnjih dana. Nećemo prihvatiti takav politički dijalog i to je više opomena onima koji tako žele razgovarati - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 462
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a