Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Braća iznuđivala novac, majka prijavljena: U kući imala bombe

Pored prijetnji plinskim pištoljem, 39-godišnjak je 45-godišnjaku i njegovoj obitelji prijetio bokserom te fizičkim nasrtajima  zbog čega su mu oštećenikovi otac i majka dali 3000 eura

Zbog iznude nad 45-godišnjakom za nepostojeći dug i prijetnji njemu te njegovoj obitelji, policija je kazneno prijavila 39-godišnjaka i njegovog 41-godišnjeg brata, dok je 65-godišnja majka iznuđivača prijavljena zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i bombe.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 39-godišnjak od listopada 2017. zbog prethodnog poslovnog odnosa u kojem je bio posrednik za kupnju automobila, nezadovoljan s provizijom koju je dobio, putem društvenih mreža i mobilnih aplikacija počeo objavljivati sadržaje kojima je prijetio 45-godišnjaku, njegovoj 40-godišnjoj supruzi i cijeloj njegovoj obitelji vrijeđajući ga raznim pogrdnim riječima.

Osumnjičeni 39-godišnjak je od 45-godišnjaka i njegovog 66-godišnjeg oca tražio i 6000 eura nepostojećeg duga te prijetio pištoljem za koji je policija kasnije otkrila da je plinski.

Pored prijetnji plinskim pištoljem, 39-godišnjak je 45-godišnjaku i njegovoj obitelji prijetio bokserom te fizičkim nasrtajima  zbog čega su mu oštećenikovi otac i majka dali 3000 eura.

Prijetnje je nastavio i putem svojih profila na društvenim mrežama, čemu se pridružio i njegov 41-godišnji brat, pokazujući pištolj i prijeteći članovima obitelji oštećenog.

U pretrazi domova osumnjičenih pronađena je bomba, kubura, plinski pištolj, više mobitela te stotinjak komada streljiva raznog kalibra.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak i 41-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv majke osumnjičenika, kao vlasnice kuće u kojoj je pronađeno oružje i bomba, redovnim putem će biti podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Komentari (5)
  • Manjine

    8. 2. 2019,   15:24
  • Zanimljivo je da se nigdje u tekstu ne vidi tko ih je obrađivao, osim što je naveden DORH ali ne i čiji.

    8. 2. 2019,   15:49
  • U kojem mjestu?

    8. 2. 2019,   20:22