Obavijesti

News

Komentari 23

Bračni par iz pakla: Ženu tukli, tjerali da jede izmet, vezali...

Strava u Srbiji: Kada je ušla u auto, bila je gladna, žedna, iznemogla i izmučena. Samo je ponavljala: „Molim vas, nemojte dozvoliti da opet budem kod onih ljudi“, ispričao je policajac

VIDEO

Policajac Miroslav Ljubičić ispričao je u ponedjeljak na sudu u Beogradu da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidio preplašeniju žrtvu od Jelene V., koju je bračni par mučio mjesecima, piše Kurir.

Ljubičić je sudjelovao u akciji oslobađanja robinje Jelene V. (29) i rekao je na sudu da se nikada u karijeri nije susreo sa žrtvom trgovine ljudima u tako teškom stanju u kakvom je bila Jelena.

Jelenu su zatočenu u kući u Velikom Polju kod Obrenovca držali Nenad Petrović (36) i njegova supruga Mileva Martinov (28).
Prema optužnici supružnici su Jelenu vezivali lancima, tukli, tjerali je da jede dječji izmet, da prosjači i ima seksualne odnose s muškarcima za novac, sve dok je policija 16. listopada 2018. nije oslobodila.

U podrumu je 10 godina držao robinju: Rodila mu dvoje djece
U podrumu je 10 godina držao robinju: Rodila mu dvoje djece

- Već 13 ili 14 godina se bavim suzbijanjem trgovine ljudima. Obavio sam dosad razgovore s brojnim žrtvama, ali ta žena je bila žrtva u pravom smislu te riječi. Kada su je kolege izvele iz kuće i dovele do auta u kojem smo sjedili kolegica i ja, objasnili su joj da smo mi policajci i da je sada sigurna. Kada je ušla, bila je gladna, žedna, iznemogla i izmučena. Preplašena žena samo je ponavljala: „Molim vas, nemojte dozvoliti da opet budem kod onih ljudi“ - ispričao je policajac. Kako je objasnio, Jeleni V. su obećali da se nikada više neće morati vratiti u kuću supružnika.
Ljubičić je rekao i da nikada u životu nije vidio da je netko toliko gladan.

Muškarac u Istri zaposlio ženu pa je tukao i držao kao robinju
Muškarac u Istri zaposlio ženu pa je tukao i držao kao robinju

- U prvoj pekarnici kupili smo joj burek i nešto slatko, pojela je sve. Odvezli smo je u stanicu policije, ponovo je jela. Uplašili smo se da će joj pozliti od tolike hrane - ispričao Ljubičić.
On se prisjetio i da im je žrtva rekla da su joj Nenad Petrović i Mileva Martinov oduzeli dokumenta, ali i medicinske nalaze koje je imala zbog nekoliko operacija.
- Te noći, odveli smo je na preglede i morala je ostati na liječenju jer je imala hematom na glavi koji je rastao. Liječnici nisu bili sigurni da li će ju morati operirati - rekao je Ljubičić.

Sami na plaži: Ezel je zaveo Sulejmanovu mladu robinju
Sami na plaži: Ezel je zaveo  Sulejmanovu mladu robinju

Obitelj pak sve niječe. 

Optuženi Nenad Petrović je optužio policajca da laže i da mu „sve podmeće zajedno s njegovim rođenim bratom Tomom“. Također njegovi rođaci tvrde da je Jelena V. lažno optužila Nenada i Milevu da su je držali zatočenu. Kažu da je slobodno šetala i da je mogla otići na policiju da je htjela. Svjedok Milovan Maksimović kojem je bračni par dugovao novac za sir i jaja, ispričao je da su mu ponudili seksualni odnos sa oštećenom Jelenom V. kako bi prebili dug. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.