Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Branitelji se protive festivalu: Nećemo ojkače u Petrinji...

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

To nije tradicija našeg kraja, nego Like i Korduna - rekao je predsjednik koordinacije branitelja Darko Dumbović. Smeta im i to što se festival poklapa s otkrivanjem spomen ploče

Festival pjesama ojkača u Petrinji, koji organizira SKD Prosvjeta, izazvao je protivljenje braniteljskih udruga.

- To nije tradicija našeg kraja, nego Like i Korduna - rekao je predsjednik koordinacije branitelja Darko Dumbović. Smeta im i to što se festival poklapa s otkrivanjem spomen ploče dolaska Franje Tuđmana u Petrinju 25. kolovoza 1991.

Podsjetimo, prije par dana na 'neslužbeni pritisak' braniteljskih udruga, otkazan je koncert Bajage na Danima piva u Karlovcu. Bajagin menadžer Gane Pecikoza tvrdio je pak da njegov nastup nikada nije potvrđen ugovorom. Ipak, činjenica je da je Bajagin nastup službeno najavljivan na profilima Dana piva, a i na Bajaginom webu. 

Slavko Midžor/PIXSELL BAJAGIN MENADŽER: 'Ma kakvi branitelji, u Karlovcu za Bajagu nisu imali novca!'

Također, nakon što je otkazan koncert Bajage u Karlovcu sada su se pobunili i branitelji protiv njegovog koncerta u Varaždinu.

- Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju - stoji u priopćenju 7. gardijske brigade 'PUMA' koje prenosi Varaždinski hr. 

Komentari (257)
  • Nisu vas smetale plinske boce, pokušaj državnog udara na tadašnju demokratski izabranu vlast? Nisu vas smetale pljačke, privatizacije, pravna i općenito institucionalna nakaradnost hrvatske države? Ne smeta vas zdravstvo u kolapsu, mladi ljudi koju umiru nasred ceste od astme? Ne smetaju vas stotine tisuća mladih koji bježe iz ove nakaradne države, između ostaloga i zbog vas i vaših apetita . Ne, vas smeta vas Bajaga, ojkanje, kazališne predstave, filmovi na TV.... A mi to plaćamo

    15. 8. 2018,   20:26
  • a gdje se nalazi LIKA...u Hrvatskoj,ličke pjesme ne mogu a sevdalinke u hrvatskom domu mogu ,koje potječu iz Bosne,koje licemjerno

    15. 8. 2018,   20:23
  • Protivim se da plaćam mirovine ovima koji su branili svoje dupe,a sad to skupo naplaćuju.Koliko košta to vaše domoljublje da vas isplatimo,pa da odete negdje drugdje ;)

    15. 8. 2018,   21:07