Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Branitelji zbog presude prosvjeduju u Zagrebu

None Foto: 24sata 5

Veliki dio prosvjednika su činili članovi obitelji poginulih na Ovčari. U rukama su držali spojene slike 193 identificirana branitelja i palili svijeće

Dvjestotinjak ljudi okupilo se u petak na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u znak prosvjeda protiv blagih kazni haaškog suda za vukovarsku trojku. Veliki dio prosvjednika su činili članovi obitelji poginulih na Ovčari. U rukama su držali slike 193 identificirana branitelja i palili svijeće. Prosvjed je bio miran, a okupljeni su tiho komentirali odluku suda dok su majke ubijenih plakale.
- Nema smisla komentirati. Baka mi je poginula u granatiranju, a djed nakon izlaska iz logora. Otac je jedva izvukao živu glavu - kaže Danko Jurišić kojemu je na Ovčari ubijen stric, koji je radio kao čuvar u vukovarskoj bolnici. Njegovom ocu život je spasio školski kolega, pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, koji je uspio  namoliti Šljivančanina da poštedi Dankovog oca.
- Moj otac molio je tog kolegu da spasi i mog strica no ovaj mu je odgovorio da se makne i bude sretan što se izvukao. Šljivančanin je bio pred bolnicom i odlučivao tko će gdje ići na Ovčaru - priča Danko. Prosvjed je organizirao Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Predsjednik saveza, Ivan Pšenica naglasio je da su oni koji nisu spriječili taj stravični zločin ponovo propustili priliku da kazne počinitelje te da razočaran odazivom prosvjednika.

Komentari (4)
  • To je ta Carla del Ponte sve kriva...ona mrzi HRVATE!

    28. 9. 2007,   17:46
  • Ovo je živa sramota šta su napravili u agu s presudom,to sada dokazuje da kada ideš nekog ubit,onda se više isplati ubit njih 100 nego samo jednog,bolje češ proć!Ovo je največa sramota šta se mogla dogodit!

    28. 9. 2007,   17:55
  • čini mi se da za vukovar nema pravde niti boga

    28. 9. 2007,   18:41