Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Braniteljske udruge najavile da stižu na prosvjed u Vukovaru

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva. Prosvjed će biti 13. listopada

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH poduprli su u utorak apel vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za procesuiranjem svih ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i na Ovčari te najavili sudjelovanje u mirnom prosvjedu koji će se zbog nezadovoljstva tempom rada institucija u vezi s tim pitanjem održati u Vukovaru 13. listopada.

- Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH donijeli su jednoglasnu odluku da će dana 13. listopada sudjelovati  na skupu 'vapaj za žrtvu' u Vukovaru" - stoji u zajedničkom priopćenju koje potpisuju predsjednici udruga, Miljenko Kolobarić i Zoran Maras.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozvao je sve građane Vukovara i cijelu hrvatsku javnost na mirni prosvjed protiv sramotne šutnje institucija hrvatskog društva koji će se održati 13. listopada na Trgu Republike u Vukovaru.

"Mi, hrvatski branitelji, podupiremo apel za procesuiranje počinitelja svih ratnih zločina. Naše članice organizirano u zajedništvu doći će na navedeni skup", poručili su iz dviju udruga.

Komentari (10)
  • 1. dio -....Ljudi moje generacije i stariji, se sjecaju vremena pre pocetak rata pa do njegovog kraja, a s tim (valjda) i likova koji su po Europi i svijetu sa drzavnim novcem kupovali naoruzanje za HV. Sjecaju se i raznih, "osoba" koji su tada obilazili Hrvate u dijaspori i skupljali dragovoljne novcane priloge od Hrvata u dijaspori sa osnovnim ciljem da se osiguraju sredstva za kupovnju za hrvatske oruzane snage.....Ali ni dana danasnjeg, 27 g od pocetka Domovinskog Rata, se ne zna koliko je novca skupljeno u dijaspori ni s kooliko su novca raspolgali oni koji su kupovali naoruzanje za HV, a najmanje se zna koliko je tog novca zavrsilo na privatnim racunima. Ali se zna za Kalasnjikove po 1500-2000 ondasnjih Dem koji su se tada prodavali po sigurnim djelovima Hrvatske. Zna se i da su mnoga mjesta padala zato sto ih branitelji osim sa nesto lovackih pusaka i nesto pistolja, nisu imali s cim braniti. A zna se i da je odredjeni broj osoba u roku mjesec, dva, od vlasnika garsonjera do dvosobnih stanova (DOBIVENIM za SFRJ) i stojadina 5 sest godina starih (i vise) postajao vlasnicima vila i luksuznih stanova u centrima ZG, ST, RI,, (1 i vise) i blistavih merđana i bembura.,,,,,,,, kraj u nastavku........

    3. 10. 2018,   07:26
  • Branitelji, postali ste kasta za sebe. Maknite se više iz naših života.

    3. 10. 2018,   07:44
  • jedino neće doći 400 tisuća uhljeba - hard branitelja za svoj šajtofl

    3. 10. 2018,   04:57