Obavijesti

News

Komentari 22

Brat i sestra dijele bolesničku sobu: 'Nikada nećete biti sami'

Brat i sestra dijele bolesničku sobu: 'Nikada nećete biti sami'
3

Dječaka i djevojčicu u zagrljaju majka je snimila krajem siječnja u njihovoj bolesničkoj sobi u Ottawi nakon što su liječnici obitelji priopćili da je tumor kojeg Jacob ima vjerojatno neizlječiv

VIDEO

Jacobe i Sophia, volim vas. Žao mi je zbog ovog što vam je život priredio, ali bit ću uz vas svakog trenutka. Nikada nećete ostati sami, napisala je u dirljivoj objavi ispod fotografije na Facebooku Kanađanka Liliane Hajjar, majka 14-godišnjeg sina i petgodišnje kćeri koji se zajedno liječe od iste vrste tumora. 

Dječaka i djevojčicu snimila je krajem siječnja u njihovoj bolesničkoj sobi u Ottawi nakon što su liječnici obitelji priopćili da je tumor kojeg Jacob ima vjerojatno neizlječiv i da se pripreme na najgore.

Jacob je u međuvremenu operiran i za sad se dobro oporavlja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tumor od kojeg se brat i sestra liječe uzrokuje genetska mutacija zbog koje oboljenje može postati izuzetno agresivno. Jacob je imao samo pet godina kada mu je dijagnosticirana bolest. Prošao je agresivno liječenje zbog kojeg je izgubio vid na jedno oko, a na jedno uho izgubio je sluh. Ipak, nakon 10 mjeseci liječnici su utvrdili da je tumor nestao. Cijela obitelj potom je prošla testiranje kojim je utvrđeno da nose problematičan gen koji je uzrok Jacobove bolesti.

Kod njegovog sedmogodišnjeg brata Liama gen nije pronađen, ali su ga potvrdili kod mlađe sestre Sophie.

Od rođenja je pod stalnom kontrolom liječnika, a 2016. godine dijagnosticiran joj je isti oblik tumora kao i kod Jacoba i to na istom mjestu, na mozgu. Obitelj je ponovno morala proživljavati istu agoniju. Iako je tumor na mozgu uspješno operiran, ubrzo su otkrili da se Jacobu sada pojavio na bubrezima. Da stituacija bude još teža, u narednom tjednu potvrđen je novi tumor i kod Sophie. 

- Ovo je najtužnija fotografija koju sam ikada vidjela. Slomljena sam, svi smo. Nisam zamišljala ovakav život za njih, ali bit ćemo uz njih svakog trenutka - napisala je njihova majka Liliane Hajjar na Facebooku.

Obitelj je pokrenula akciju na stranici GoFundMe gdje prikuplja pomoć za liječenje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji