Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat i sestra heroji: Djeca su spasila kuću od požara

None Foto: D. Urukalović 11

Karlo (13) i Petra (11) primijetili su da gori kuća. Karlo je gasio, a Petra zvala pomoć. Kao članovi mladih vatrogasaca naučili su ostati prisebni

Oni su moji heroji, kaže Sanja Crneković (33), majka Karla (13) i Petre (11). Njih dvoje su u ponedjeljak bili sami u obiteljskoj kući u Keleminovcu kraj Sv. Ivana Zeline. Petra je oko 22.30 primijetila dim. Pomislila je da dimi peć.
- Otvorila sam vrata sobe i vatra je planula prema meni - kaže Petra. Brat Karlo odmah je reagirao. Poslao je sestru kod susjede da zove vatrogasce i oca.
- Ja sam uzeo crijevo i počeo gasiti. Otac je brzo stigao i preuzeo gašenje do dolaska vatrogasaca - kaže Karlo i dodaje kako su i on i sestra članovi mladih vatrogasaca. Tamo je i naučio kako reagirati.
- Znam da ne smije biti panike. Treba ostati miran i staložen - kaže Karlo i dodaje kako je strah osjetio tek kad je izašao iz kuće.
Otac Ivan (34) otišao je u susjedno selo sa suprugom i dvoje mlađe djece po dijelove za automobil.
- Ponosan sam na sina i kćer. Spasili su i sebe i kuću brzom reakcijom - kaže Ivan.

Komentari (6)
  • ja iz slike vidim da je kuca izgorila..

    30. 9. 2008,   18:16
  • bravo za njih...steta nije prevelika dok su svi zivi i zdravi...

    30. 9. 2008,   19:17
  • Dobro je sve prošlo. Ipak ne otvarati vrata, ako je ispod praga dim, znači mogučnost za požar. Ako se sumnja da je netko u prostoriji zvati, nikako otvarati vrata. Drago mi je da djevojčica nije opečena.

    30. 9. 2008,   21:06