Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat i sestra izbjegli bombu, pa poginuli nekoliko minuta poslije

None Foto: Facebook/Reuters/Pixsell 10

Daniel i Amelie doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji...

Brat i sestra Daniel Linsey (19) i Amelie (15) poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanku. Broj mrtvih u uskrsnom terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 310, a ranjeno je više od 500 ljudi. Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a jedni od njih su i Britanci Daniel i Amelie, piše Daily Mail.

Daniel i Amelie doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe... - rekao je stariji brat David (21).

VELIKI PROPUST Pokolj na Šri Lanki: Vladajući su znali za opasnost od napada

- Sestra je držala obitelj na okupu, a brat je bio najpristojnija osoba na svijetu - rekao je neutješni David. 

David kaže da je cijela njegova obitelj bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac uspjeli preživjeti. Brata i sestru su mu odveli u bolnicu, ali se nisu uspjeli izvući. 

A relative of a victim of the explosion at St. Anthony's Shrine, Kochchikade church reacts at the police mortuary in Colombo | Autor: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Otac je u potpunom šoku. Ništa ne govori, ali pokušava biti snažan radi majke Anite i mog 12-godišnjeg brata - rekao je Oxfordski sutdent David. Ispričao je kako je taj put u Šri Lanku trebalo biti putovanje života i kako su bili jako sretni i uzbuđeni što će provesti malo vriemena zajedno kao obitelj.

Sri Lankan military officials stand guard in front of the St. Anthony's Shrine, Kochchikade church after an explosion in Colombo | Autor: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Još jedan barbarski teroristički čin na čovječanstvo, ovaj put na sam Uskrs. Bio sam udaljen 90 sekundi od smrti. Smrt mi je pokucala na vrata, ja sam preživio, ali su mnogi izgubili živote - opisao je stravični napad Kieran Arasaratnam, direktor Gandhijeva Centra za inkluzivne inovacije, koji je bio u Colombu u vrijeme terorističkih napada.

 

Komentari (77)
  • Ajde erdogane i raznorazni seici osudjujte sad

    23. 4. 2019,   15:49
  • Miljarder koji je ostao bez djece treba napraviti sljedece: nac 10 krkana najolacenijih, najtrazenijih rusa ili što već.. svakom.po 10 miljuna i poslat ih da nađu ove...

    23. 4. 2019,   16:24
  • U tome i jest problem. Svi bi htijeli svijet samo po svojoj mjeri. Religija može i smije biti isključivo jedino i samo za osobnu upotrebu. Ne treba sponjinjati civilizaciju jer oni koji razmišljaju i prosuđuju na osnovi osobnih svijetonazora, nemaju pravo nazivati se civiliziranim! Odnosi među ljudima određeni su zakonima i ustavima, a nametanje osobnih svjetonazora katalizator je za slične probleme.

    23. 4. 2019,   15:55