Obavijesti

News

Komentari 86

Brat Jozo je joker zovi: Spasio je Vasu Brkića čak pet puta...

Brat Jozo je joker zovi: Spasio je Vasu Brkića čak pet puta...
4

Priču je potvrdio i sam Jozo, koji uvjerava da ima nekoliko satova koje njegov brat Milijan povremeno nosi jer, tvrdi, žive na istoj adresi, a jedan od tih satova mu je i poklonio

VIDEO

Moćni brat Jozo iz Australije opet je izvukao drugog čovjeka HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. Ovaj put pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, koje je Brkiću puhalo za vratom zbog skupih satova.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:26

Drugog čovjeka HDZ-a snimili su s različitim skupim satovima koje nije prijavio u imovinskoj kartici. Jedan od njih je ronilački sat Oris Aquis Depth Gauge Chronograph, a povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Brkića jer su prihvatili njegovo obrazloženje da mu ga je brat Jozo darovao u listopadu 2017. jer se bavi ronjenjem. Brkić je povjerenstvu istaknuo da ga nije prijavio u imovinskoj kartici jer je brata Jozu pitao je li sat skuplji od 30.000 kuna. A brat mu je odgovorio: “Nije!”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji registar pokretnih vrijednosti, povjerenstvo nije imalo druge mogućnosti nego ukazati povjerenje dužnosniku i njegovu bratu da se ne radi o njegovim satovima, osim jednog darovanog - rekla je članica povjerenstva Tatjana Vučetić. Povjerenstvo je za tu marku sata doznalo da košta od 15.000 do 28.000 kuna, a obveza je dužnosnika prijaviti pokretninu čija vrijednost prelazi 30.000 kuna.

Kad god je neki problem, Milijan poseže za bratom, kojeg navodi kao izvor prihoda, investitora ili vlasnika. Kad je Porezna uprava 2014. godine provjeravala Brikća zbog sumnji na nesrazmjer imovine i ostvarenih primitaka, Milijan je tvrdio da mu je brat Jozo tijekom 2010. i 2011. dao čak 1,25 milijuna kuna pozajmice. Tako piše u dokumentima Porezne objavljenima 2018. godine. Iako je time opravdao svoje prihode i priložio ugovore, nema pisanog traga tog novca jer je iznose dobio u gotovini.

Jozo je svjedočio i da je njegov, a ne Milijanov, novac bio u stambenom projektu Opatovina projekt. Riječ je o golemom stambenom naselju koje je trebalo niknuti na zapadu Zagreba, a koje je istraživao Uskok u istrazi o izvlačenju novca iz Karlovačke banke.

Proširenje i obnovu obiteljske kuće Brkićevih u Hercegovini opet je financirao brat Jozo.

- Brat je sve financirao, a vidjeli su mene na gradilištu jer je on bio u Australiji - objasnio nam je tad Milijan Brkić.

Jozo Brkić: Milijan često nosi moje satove, jedan sam mu dao
Jozo Brkić: Milijan često nosi moje satove, jedan sam mu dao

Iako je upravo on po Zagrebu i Hercegovini vozio 25 godina stari Jaguar, koji nije prijavio u imovinskoj kartici, na pitanje zašto odgovorio je da je u vlasništvu - brata Joze.

Jozo Brkić inače se predstavlja kao uspješan poduzetnik koji je u Australiji zaradio novac na distribuciji Cedevite i nekretninama. No tvrtke koje je imao nismo uspjeli pronaći kao aktivne u australskom registru.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto