Obavijesti

News

Komentari 54

Brat ubijene: Oteo je cijeli moj svijet, izgubljen sam i šokiran...

Brat ubijene: Oteo je cijeli moj svijet, izgubljen sam i šokiran...
2

Christopher Watts trenutno se nalazi u istražnom zatvoru i čeka podizanje optužnice za ubojstva koja su šokirala Ameriku. Priznao je da je ubio svoju obitelj...

VIDEO

Shanann Watts, ubijena trudna majka dvoje djece, bolovala je od lupusa zbog čega je vrlo teško ostala trudna i svaka trudnoća je bila rizična, otkrio je njezin brat. 

Sada je svih njezino troje djece - dvije prekrasne djevojčice i nerođeni sin mrtvo, kao i Shanann. Ubojstvo cijele obitelji priznao je njezin suprug i otac djece Christopher Watts. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru i čeka podizanje optužnice za ubojstva koja su šokirala Ameriku

U potresnom statusu posvećenoj Shanann, Frankie Rzucek, mlađi brat ubijene, napisao je da je njegova sestra bila njegov uzor i savršena majka, te da je potpuno shrvan tragedijom i gubitkom sestre i nećakinja.  

- Ona je bila najmarljivija osoba koju sam poznavao - napisao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bez obzira na svoje zdravstvene probleme, zbog lupusa ili trudnoće, uvijek je napravila što god je trebalo. Bila je vrlo uspješna i vrlo motivirana, dodao je. 

Vjeruje se da je zadavio sve tri žrtve 

Shanann (34) i njezine kćeri Bella (4) i Celeste (3) nestale su u ponedjeljak iz svoje kuće u gradu Fredericku u saveznoj državi Colorado. Njezin suprug sljedećeg je dana u intervjuu za lokalnu televiziju govorio da mu je kuća prazna i koliko mu nedostaje njegova obitelj.

Rekla mu je: 'Tata moj, ti si heroj'. Onda ju je brutalno ubio
Rekla mu je: 'Tata moj, ti si heroj'. Onda ju je brutalno ubio

Dva dana nakon nestanka, Wattts je policiji priznao da ih je on ubio. Istražitelje je odveo do mjesta gdje je ostavio tijela - na zemljištu naftne kompanije u kojoj je radio. Tijela djevojčica bacio je u tank za naftu, a tijelo njihove trudne majke ostavio je u blizini, u plitko iskopanom grobu

S obzirom da je braniteljica Megan Ring zatražila DNK testiranja vratova, vjeruje se da je ubojica zadavio sve tri žrtve. 

Forenzička psihologinja koja je radila kao profiler za FBI kazala je da je Watts svojim nastupom pokazao netipičnu 'aroganciju i nedostatak empatije.

Shanann je u trenutku ubojstva bila trudna. Nosila je dječaka koji se trebao zvati Nico. Par je planirao u subotu organizirati zabavu za obitelj i prijatelje na kojoj bi svojim najbližima otkrili da čekaju dječaka.

- Oteo je cijeli moj svijet i ponio se prema njemu kao da su smeće. Nikad u životu nisam bio toliko bijesan, tužan, povrijeđen, izgubljen i šokiran. Trudim se da ga ne mrzim jer nisam tako odgojen, no jednostavno se tome ne mogu oduprijeti. Stvarno ne znam što bih rekao - napisao je brat ubijene. 

'Zbog njih sam htio biti bolji čovjek'

Rzucek živi u Aberdeenu u Sjevernoj Karolini, a nakon ubojstva s obitelji je doputovao u Colorado. 

- Moja sestra i moje nećakinje bile su moj cijeli svijet. Zbog njih sam htio biti bolji čovjek. Htio sam da budu ponosne na svojeg uju - napisao je na Facebooku. 

Potresnu objavu završio je riječima: 'Volio bih da mogu vratiti vrijeme da mogu biti s vama i spasiti vas. Oprostite mi što vas vaš ujak nije spasio. Potpuno sam slomljen'. 

Shanann je bolovala od lupusa, autoimune bolesti u kojoj organizam napada zdravo tjelesno tkivo. Na stranicama organizacije oboljelih navodi se da žene koje pate od lupusa mogu zanijeti i iznijeti zdravu trudnoću, no sve trudnoće smatraju se vrlo rizičnima. 

- Kod žena koje boluju od lupusa, veće su šanse za spontani pobačaj, prerani porođaj ili rađanje mrtvog djeteta. Jednako tako, relativno je često da se bebe rode s vrlo malom porođajnom težinom. Problemi koji se mogu pojaviti kod majki uključuju viši rizik za probleme s bubrezima, preeklampsiju, oticanje zglobova, osobito koljena. 

Obrat u slučaju nestanka žene i dvoje djece: 'Ipak sam ih ubio'
Obrat u slučaju nestanka žene i dvoje djece: 'Ipak sam ih ubio'

Shanann je bila aktivna u grupi podrške za oboljele od lupusa u Coloradu. U mnoštvu plišanaca, cvijeća i svijeća koje su ljudi ostavljali ispred kuće ubijene obitelji netko je ostavio znak Choose Love (u prijevodu Izaberi ljubav) s ljubičastom vrpcom koja se koristi za podizanje svijesti o lupusu. 

Sestra mu je bila uzor

U svojem dugačkom postu na Facebooku Rzucek je napisao da mu je starija sestra uvijek bila uzor. Sebe je nazivao 'ponosnim mlađim bratom'. 

- Kada smo ja i cijela obitelj čuli da je Shanann, unatoč tome što su šanse za to bile male, ipak uspjela ostati trudna, uopće ne mogu objasniti koliko sam bio uzbuđen. Shanann je bila rođena da bude majka i da pomaže drugima u životu - naveo je shrvani brat. 

'Bila je savršena majka', dodao je. 'Ne kažem to samo zato što sam joj brat. Kada sam došao živjeti s njima na nekoliko mjeseci kada je Bella tek rođena, nisam mogao vjerovati. Bio sam iscrpljen samo od gledanja što moja sestra sve uspije napraviti. Zbog nje je roditeljstvo izgledalo kao nešto lagano' prisjetio se Rzucek. 

'Jedan dan me pitala želim li nahraniti Bellu. Naravno da sam htio. Dok sam je hranio, malo sam prolio i zatim se zagrcnuo. Ne znam zašto, valjda zato što mi je stalno na pameti bilo da je u bočici njezino mlijeko. Shanann se toliko smijala da je morala otrčati na WC i popiškiti se', napisao je. 

Na Fejsu je često hvalila svojeg supruga

Rzucek se prisjetio i njihovog odrastanja.

Nikad neću zaboraviti dan kada je moja sestra dobila vozačku i odvezla se na posao. Ja sam sjedio na trijemu i plakao, mahao sam joj dok je odlazila. Ne zašto što sam bio tužan, nego zašto što sam se sjetio kako sam se pokraj nje vozio u dječjem autiću, a ona je sada žena koja vozi pravi automobil. Više nismo djeca, napisao je. 

'U srednjoj školi svi su na mene pazili jer sam bio njezin mali brat. Pokušavao sam držati dečke podalje od nje. Bila je pametna i lijepa pa to nije bio lagani zadatak. Ali to braća rade, paze na svoju sestru', stoji u njegovom postu. 

Shanann je bila prilično aktivna na Facebooku. Često je hvalila svojeg supruga, nazivala ga je svojom Stijenom

Ubio ženu i dvije kćeri: Bio je ljubomoran na njezine uspjehe?
Ubio ženu i dvije kćeri: Bio je ljubomoran na njezine uspjehe?

Policijski istražitelji nisu objavili koji su motivi ubojstva, no prijatelji para kažu da je Shanann sumnjala da joj je Watts bio nevjeran te da su imali financijskih problema. 

Nepoznati motivi

Još 2015. prijavili su bankrot jer su im mjesečni troškovi iznosili 4.900 dolara. Kredit za kuću mjesečno je iznosio 3.000 dolara, a kredit za auto još 600 dolara mjesečno. Njihovi zajednički prihodi iznosili su oko 90.000 dolara godišnje, a dugovi, uključujući kreditne kartice i studentske kredite iznosili su oko 70.000 dolara. 

Međutim, nakon bankrota, Shanann je dobila posao u kompaniji Le-Vel koja prodaje dodatke prehrani i godišnje je zarađivala 140.000 dolara. No posao je podrazumijevao česta putovanja, a Watts bi često ostajao kod kuće s djecom, piše DailyMail
  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji