Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat vozača koji je pregazio curice: 'Može se svakom desiti'

Brat vozača kamiona kaže da ga je današnja odluka Suda da mu se brat vraća u istražni zatvor iznenadila. Smatra da mu brat sigurno nakon svega ne bi sjedao za volan...

Vozač (59) kamiona koji je na odmorištu kod Novske pregazio dvije djevojčice stigao je u četvrtak u pratnji policajaca na sud u Sisku. Ročište je trajalo svega 15-ak minuta, prenosi RTL.

Odlukom Suda vozač kamiona vraća se u istražni zatvor na još 2 mjeseca. Obrana će se, pišu, žaliti u roku od tri dana te tražiti nešto razmjerniju kaznu počinjenom djelu - oduzimanje vozačke dozvole, zabranu upravljanja vozilima, puštanje na slobodu do suđenja. Do kraja mjeseca očekuju odgovor. 

Novska: Kamion nakon očevida izvučen s livade na parkiraliÅ¡te odmoriÅ¡ta ISTRAGA NESREĆE KOD NOVSKE Autoprijevoznika već kažnjavali jer nije poštivao radno vrijeme

Brat vozača kamiona se s bratom još nije čuo, ali ovakva ga je odluka Suda iznenadila. Smatra da njegov brat sigurno nakon svega ne bi sjedao za volan.

- Pa to nije uopće učinjeno iz namjere, to je nesreća koja se može dogoditi svakome na putu. To nije, kako bi rekao, ni planirano ubojstvo ni smišljeno ni bilo šta. To je malo, kako bi rekao, ah...osuda malo neobična da se tako nešto odluči, ali nema veze, zakon valjda zna svoj posao - kazao je za RTL Danas Slavko Filipović, brat osumnjičenog. 

ZABIO SE U CESTARE Kamiondžija skrivio sudar i 20 dana prije tragedije kod Novske

- Vještaci moraju utvrditi što se zbilja dogodilo, prvenstveno mislim na tehničku ispravnost vozila. Po vještacima još ništa nije utvrđeno, još nismo dobili niti jedno mišljenje vještaka niti medicinsko niti prometnog, ništa još nije napravljeno - dodao je Slavko.

 

 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (40)
  • Gdje je sad udruženje vozača da mu obezbjedi pristojnog odvjetnika? Zločinci hodaju oko nas nekažnjeni a sirotinja sve plaća, sramota.

    4. 7. 2019,   21:16
  • A gdje je odgovornost šefa koji je obećao poslati zamjenu za vozača koji je primio blokade na hitnoj??? Pa ako nije obezbjedio zamjenu kako bi čovjek trebao doci kuci??? Na autocesti je sam i ne moze nikud mrdnit a ima vozilo! Naravno da ce pokusat doci kuci,nece valjda zjapit na autocesti i čekati sudnji dan

    4. 7. 2019,   21:15
  • Nevjerojatno je koliko čovjeka rastežu po novinama s ovakvim slikama kako bi pokazali narodu da institucije rade svoj posao. Naravno da je kriv zbog toga što je napravio i da treba odgovarati ali prikazivati ga u lisicama kao nekog krimosa nije u redu i to pokazuje da nismo svi isti i da ne vrijede za sve ista pravila.

    4. 7. 2019,   21:44