Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brat vozača: 'On uopće ne pije, a vozi 40 godina. Izgubljen je'

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL 11

Vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda

Brat vozača kamiona koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u petak na A3, rekao je da mu je teško bilo pojmiti da mu je brat bio u nesreći. 

- On se bavi vožnjom od svoje desete godine. Profesionalni vozač je 40 godina i trebao je da ide u mirovinu. Međutim, što se desilo nikako ne mogu shvatiti niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor... što je u pitanju ne mogu reći - rekao je brat koji je došao iz Austrije. 

Novska: Kamion nakon očevida izvučen s livade na parkiralište odmorišta DETALJI STRAVE KOD NOVSKE Vozio prebrzo, 'kosio' sve pred sobom, a zaustavio se na livadi

- Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me... što da kažem - rekao je. Dodao je da se sa svojim bratom zadnji put čuo za Uskrs. 

- On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio, da je spavao u Županji - rekao je i dodao da je ovog mjeseca imao dovoljno odmora. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Što je u pitanju... Crna minuta, crna sekunda... - pitao se. 

Podsjetimo, vozač je iz još neutvrđenih razloga prevelikom brzinom skrenuo na odmorište na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani. U nesreći su smrtno stradale dvije učenice 7. razreda, a teško su ozlijeđene dvije mlade žene. Vozača su u subotu odveli u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku gdje su predložili pritvor te ga prebacili na sud koji će odbiti ili potvrditi prijedlog.

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku vozaču je odredio 30 dana istražnog zatvora. Vozača su otpratili u sisački zatvor oko 19 sati. 

Prijeti mu do 15 godina zatvora. 

Komentari (144)
  • Ako vozac nije bio pijan, a kazu da nije, i ako se ponasa izgubljeno, moguce je da je imao blazi mozdani udar koji moze ici s krizom gubitka svijesti bez nekih drugih simptoma. Moje misljenje je da je taj covjek za bolnicu a ne za zatvor. Ako treba, onda za zatvorsku bolnicu jer se mora utvrditi sto se dogodilo. Treba mu napraviti sve moguce pretrage. Moguce je u pitanju bolest i cista nesreca. Nekako mi ovo ne vuce na obijest......kako bilo, nesreca je prestrasna. Sjecam se kad je kamion plinska bomba uletio u kamp u Spaniji pred oko 30 godina, mislim da je poginulo 200 ljudi....

    8. 6. 2019,   19:46
  • vozac svezan a daruvarac, kao frajer, cudno?

    8. 6. 2019,   19:50
  • tragedija velika i za njega i obitelji poginulih :(

    8. 6. 2019,   19:10