Obavijesti

News

Komentari 11

Brat znao da se Salman planira raznijeti na koncertu u Britaniji

Brat znao da se Salman planira raznijeti na koncertu u Britaniji
1

Bombašev otac kazao je da je on posljednji razgovarao sa sinom prije pet dana telefonom i da je "sve bilo normalno". Dodao je da je Salman rekao da će ići na hodočašće u Meku

VIDEO

Otac i brat terorista iz Manchestera Salmana Abedija uhićeni su jučer u Libiji. Hašem Abedi uhićen je dok je primao 4500 libijskih dinara (oko 600 eura) koje mu je poslao brat Salman.

Nakon uhićenja priznao je da je znao za pripreme napada svog starijeg brata Salmana, te da je  i sam bio u Velikoj Britaniji dok se pripremao atentat u areni u Manchesteru

Hašem priznao je da je i sam bio član organizacije Islamska država, navela je u srijedu jedna jedinica libijskih službi sigurnosti.

Hašema su mjesec i pol pratile policijske ekipe i zaključile su da priprema teroristički napad u Tripoliju, dodala je policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ocu rekao da ide na hodočašće

No, bombašev otac kazao je za Reuters da je on posljednji razgovarao sa sinom prije pet dana telefonom i da je "sve bilo normalno". Ramadan Abedi, kojega su protuterorističke snage zadržale na razgovoru, kazao je da je njegov sin Salman obitelji rekao da će ići na hodočašće u Meku.

Osoba bliska obitelji, koja također živi u Manchesteru, rekla je da je Salman Abedi bio u Libiji prije odlaska u Veliku Britaniju i to četiri dana prije atentata.

"Njegov otac je želio da sin ostane u Libiji, ali Salman je inzistirao na tome da se vrati u Manchester", rekao je taj neimenovani izvor.

Sky News je izvijestio da je manchesterski bombaš u petak snimljen sigurnosnim kamerama u gradskom trgovačkom centru Arndale, dok je nosio ruksak koji je izgledao kao da ga je nedavno kupio.

U britanskome Manchesteru policija je dosad uhitila ukupno osam ljudi za koje smatraju da su pomagali u napadu na arenu.

Podsjetimo, nakon koncerta Ariane Grande bombaš samoubojica aktivirao je eksploziv. Ubio je 22 ljudi, među kojima je i djevojčica (8). Ranjeno je stotinu ljudi, a jučer ih je u bolnici posjetila britanska kraljica.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina