Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bratska ljubav: Pijani brat je skrivio sudar, on dao svoj urin

None Foto: Pixsell/Dreamstime

Zaboravili na detalj: Nakon što se u Zagrebu očitaju rezultati, pojašnjava nam sugovornik, Centar nalaz šalje u policiju. Upravo je na tome “pao” dobro smišljen plan jer su u policiji znali da je krivac za sudar bio pijan

Višemjesečno kriminalističko istraživanje zbog lažiranja uzoraka krvi i urina rezultiralo je kaznenom prijavom koju će virovitičko-podravska policija podnijeti protiv liječnika u dobi od 36 godina (podaci poznati redakciji) koji je zamjenom uzoraka pokušao spasiti brata od kaznene odgovornosti.

Sve je počelo 30. ožujka ove godine nakon što je liječnikov brat sletio automobilom s ceste. Navodno se uz njega nalazio i suvozač koji je ozlijeđen, a policija i odvjetništvo su odredili da se vozač mora podvrgnuti alkotestu. Odnosno dati krv i urin radi analize koja se obavlja u Centru za vještačenje u Zagrebu.

- Tad stupa na scenu dobar brat, inače vrstan i ugledan liječnik, koji na nagovor ‘nestaška’ s njim isti dan, ali u večernjim satima, dolazi u Viroviticu u Zavod u kojemu se sakupljaju uzorci krvi i urina, koji se potom pakiraju i šalju za Zagreb. Kako je znao proceduru, doktor uzorke krvi i urina koji su nekoliko sati ranije uzeti bratu zamjenjuje svojima. Nitko od zaposlenika, koji su u to vrijeme bili u Zavodu, nije ni pomislio da bi ugledni liječnik došao s namjerom da nešto lažira te nađene uzorke pakiraju i dostavljaju u Zagreb - pojašnjava nam tehniku zamjene naš sugovornik koji je inzistirao na anonimnosti, dodavši kako je po godinama blizak osumnjičenom liječniku.

No u svemu su zaboravili na jednu stvar. Nakon što se u Zagrebu očitaju rezultati, pojašnjava nam sugovornik, Centar nalaz šalje u policiju. Upravo je na tome “pao” dobro smišljen plan jer su u policiji znali da je krivac za prometnu nesreću bio pijan i stoga ih je začudio nalaz koji je pokazao da ima 0 promila.

Potom se klupko polako počelo odmotavati. Naš sugovornik nam je rekao kako se čudi da su išli tako naivno jer se podaci iz krvi mogu bolje čitati nego otisak prsta. Vjerovali su da se nitko neće upuštati u “čeprkanje” i da će sve pokriti zaborav.

Neslužbeno doznajemo da je liječnikov brat u prometnoj slupao novi automobil. Kako je bio pijan, osiguranje mu ne bi isplatilo vrijednost nastale štete, zbog čega je pozvao u pomoć brata, liječnika, o kojemu svi u županiji govore biranim riječima i koji je, radeći u Hitnoj, spasio nekoliko života. Pokušali smo razgovarati s liječnikom, ali se na telefon javila njegova supruga rekavši kako ga nema. Poslali smo dopis na adresu Hitne pomoći, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Nije nam odgovarala ni ravnateljica Hitne, iako smo je zvali i porukom tražili da pojasni koje korake će uprava poduzeti protiv liječnika Hitne.

Prijeti mu do osam godina zatvora

Ako mu se dokaže krivnja, liječniku zbog sprečavanja dokazivanja prijeti kazna zatvora od jedne do čak osam godina. Na Hitnoj jučer nisu željeli komentirati slučaj.     

Komentari (40)
  • doživotno uzeti licencu, zatvorska kazna VIŠEGODIŠNJA pa nek spašava kriminalce pa sve da ti je brat.

    23. 8. 2019,   20:33
  • Meni da je to tražio ja bih podnijeo krivičnu prijavu pa da mi je 100 puta brat. Idući put kada se napije izgubiće glavu ili što je još gore ubit će nekoga nedužnog!

    23. 8. 2019,   20:33
  • Postupak izuzimanja krvi i urina i dostava u centar za kriminaistička vještačenja poradi vještačenja na alkohol uopće nije takav kako je opisano u članku.

    23. 8. 2019,   20:58