Obavijesti

News

Komentari 40

Bratska ljubav: Pijani brat je skrivio sudar, on dao svoj urin

Bratska ljubav: Pijani brat je skrivio sudar, on dao svoj urin
1

Zaboravili na detalj: Nakon što se u Zagrebu očitaju rezultati, pojašnjava nam sugovornik, Centar nalaz šalje u policiju. Upravo je na tome “pao” dobro smišljen plan jer su u policiji znali da je krivac za sudar bio pijan

VIDEO

Višemjesečno kriminalističko istraživanje zbog lažiranja uzoraka krvi i urina rezultiralo je kaznenom prijavom koju će virovitičko-podravska policija podnijeti protiv liječnika u dobi od 36 godina (podaci poznati redakciji) koji je zamjenom uzoraka pokušao spasiti brata od kaznene odgovornosti.

Sve je počelo 30. ožujka ove godine nakon što je liječnikov brat sletio automobilom s ceste. Navodno se uz njega nalazio i suvozač koji je ozlijeđen, a policija i odvjetništvo su odredili da se vozač mora podvrgnuti alkotestu. Odnosno dati krv i urin radi analize koja se obavlja u Centru za vještačenje u Zagrebu.

- Tad stupa na scenu dobar brat, inače vrstan i ugledan liječnik, koji na nagovor ‘nestaška’ s njim isti dan, ali u večernjim satima, dolazi u Viroviticu u Zavod u kojemu se sakupljaju uzorci krvi i urina, koji se potom pakiraju i šalju za Zagreb. Kako je znao proceduru, doktor uzorke krvi i urina koji su nekoliko sati ranije uzeti bratu zamjenjuje svojima. Nitko od zaposlenika, koji su u to vrijeme bili u Zavodu, nije ni pomislio da bi ugledni liječnik došao s namjerom da nešto lažira te nađene uzorke pakiraju i dostavljaju u Zagreb - pojašnjava nam tehniku zamjene naš sugovornik koji je inzistirao na anonimnosti, dodavši kako je po godinama blizak osumnjičenom liječniku.

No u svemu su zaboravili na jednu stvar. Nakon što se u Zagrebu očitaju rezultati, pojašnjava nam sugovornik, Centar nalaz šalje u policiju. Upravo je na tome “pao” dobro smišljen plan jer su u policiji znali da je krivac za prometnu nesreću bio pijan i stoga ih je začudio nalaz koji je pokazao da ima 0 promila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potom se klupko polako počelo odmotavati. Naš sugovornik nam je rekao kako se čudi da su išli tako naivno jer se podaci iz krvi mogu bolje čitati nego otisak prsta. Vjerovali su da se nitko neće upuštati u “čeprkanje” i da će sve pokriti zaborav.

Neslužbeno doznajemo da je liječnikov brat u prometnoj slupao novi automobil. Kako je bio pijan, osiguranje mu ne bi isplatilo vrijednost nastale štete, zbog čega je pozvao u pomoć brata, liječnika, o kojemu svi u županiji govore biranim riječima i koji je, radeći u Hitnoj, spasio nekoliko života. Pokušali smo razgovarati s liječnikom, ali se na telefon javila njegova supruga rekavši kako ga nema. Poslali smo dopis na adresu Hitne pomoći, ali do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Nije nam odgovarala ni ravnateljica Hitne, iako smo je zvali i porukom tražili da pojasni koje korake će uprava poduzeti protiv liječnika Hitne.

Prijeti mu do osam godina zatvora

Ako mu se dokaže krivnja, liječniku zbog sprečavanja dokazivanja prijeti kazna zatvora od jedne do čak osam godina. Na Hitnoj jučer nisu željeli komentirati slučaj.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu
Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a
PROKLETSTVO D'HONDTA

Možemo! i Rijeke pravde imaju više glasova, a devet mandata manje od Plenkovićeva HDZ-a

Izborna matematika kaže da HDZ s partnerima ima 729.864 glasa i 61 mandat, a Rijeke pravde i možemovci u zbroju imaju oko 731.750 glasova. Točno 1886 više od HDZ-a za svega 52 mandata (42+10)