Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bratska ljubav: Pobacila kako bi spasila svog bolesnog brata

None Foto: Screenshot/YouTube/PatrynWolrdLatestNew

Kina: Yang Li je bila u trećem mjesecu trudnoće kada je saznala da brat treba koštanu srž. Ona mu je idealan donor. Brat ima tumor i ako mu je ne transplantiraju, umrijet će...

Kineskinja Yang Li (24) prekinula je trudnoću kako bi spasila život svojem bratu. Bila je trudna tri mjeseca kada je dobila vijest da će njezin brat Yang Jun (29) umrijeti ako mu ne transplantiraju koštanu srž.

Yangu su liječnici u rujnu 2015. godine dijagnosticirali limfom. Pet je puta išao na seriju kemoterapija i 18 puta na zračenje. Bio je i na operaciji, ali su nalazi u srpnju ove godine pokazali da se rak vratio. Liječnici su mu rekli da će se jedino oporaviti ako bude išao na transplantaciju koštane srži i da mu je sestra savršeni donor. Yangu je sestra bila posljednja šansa. 

- Bilo mi je strašno reći sestri te loše vijesti, ali mislio sam i na svoju kćerkicu koja ima sedam godina i nisam htio da ona odrasta bez oca - rekao je Yang.

Yang Li je saznala da bi transplantacija imala pogubno djelovanje na njezinu bebu i liječnici su joj rekli da mora odlučiti između djeteta i brata. 

- Odrastali smo u malom selu i bili smo siromašni. Živjela sam s tetom, a Jun je radio. Kada bi došao kući uvijek mi je nosio darove. Kada sam došla u Hangzhou, pronašla sam posao u salonu za uljepšavanje. Jun se toliko brinuo za mene da je svaki dna dolazio na posao i vozio me kući. Ako nisam imala dovoljno novaca da si kupim jelo, odveo bi me u trgovinu i kupio mi sve što trebam. Uvijek se brinuo za mene - kaže Yang Li.

Kaže da je puno razgovarala sa svojim suprugom i da su donijeli tešku odluku da ona prekine trudnoću kako bi pomogla bratu. 

- To je bratu bila zadnja šansa, morala sam ga spasiti - rekla je Li.

Li je prekinula trudnoću 3. listopada. Oporavlja se kako bi bratu mogla donirati koštanu srž. Datum transplantacije još nije određen, ali su liječnici vrlo optimistični jer tvrde da mu je sestra gotovo savršeni donor.

Jun je dosad na terapije potrošio 44.500 dolara (oko 302.600 kuna). U dugovima je 30.000 dolara (oko 204.000 kuna),a mora skupiti još 60.000 dolara (oko 408.000 kuna) za operaciju. Priču o bratu i sestri prenijeli su mediji u Kini, a dijelila se i na društvenim mrežama i dosad se već javilo puno ljudi koji im žele pomoći.

Komentari (182)
  • Ovo je odnos brata i sestre koji je u bi trebao biti svetinja ...ali na žalost toga je sve manje....Svaka čast koliko ljubavi i žrtve...jedan divni citat koji rado čitam :."Divno je imati brata kao što si ti. Nije toliko važno ono što činis za mene. Važniji je osećaj što znam šta bi sve učinio za mene! Isto to možes očekivati od mene. Volim te i želim ti najbolje stvari koje možeš zamisliti."

    22. 10. 2016,   22:15
  • Koja sudbina, strasno!! Da moras birat između brata i nerođene bebe...

    22. 10. 2016,   22:49
  • Uhh ovo je jako teška tema......brat/sestra ili svoje dite.....

    22. 10. 2016,   22:50