Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bregana: Uhitili krijumčara s većom količinom oružja

None Foto: Kruno Petrić

Granična policija na Bregani pronašla je u vozilu crnogorskoga krijumčara veću količinu oružja čija je vrijednost procijenjena na 5-7 tisuća eura

Devet lovačkih pušaka raznih promjera i jedna automatska puška, cijev za lovačku pušku, optika i više od 700 komada streljiva pronađeni su u četvrtak oko 20 sati na ulazu u Hrvatsku u posebno pripremljenim nosačima i šupljinama "VW venta" švicarskih oznaka, rekao je načelnik sektora za granicu Mato Marković.
Oružje u posebnom pripremljenom vozilu krijumčario je 29-godišnji crnogorski državljanin, koji je, prema neslužbenim podatcima, u Crnoj Gori "bio u postupku zbog pokušaja ubojstva".
Temeljan pregled vozila obavljen je u petak jer je pas za detekciju droga pozitivno reagirao. No, droga nije pronađena, ali je s vanjske strane vozila ispod prtljažnika uočen dio puške.
Na pitanje kako to da je pas nanjušio drogu kad je nije bilo u vozilu, u policiji su objasnili da je pas mogao reagirati i na najmanju česticu droge. Policija još utvrđuje porijeklo oružja, njegovu namjenu i krajnje odredište, a proizvedeno je u Švicarskoj, Italiji i Austriji.
Osumnjičeni krijumčar u petak je priveden prekršajnom sucu, a nakon prekršajnog postupka nad njim će biti provedena krim obrada kako bi se otkrilo porijeklo oružja i druge osobe uključene u tu vrstu kriminala.

Komentiraj, znaš da želiš!