Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Britanija: Vjenčali se pa doznali da su brat i sestra

None Foto: J. Galoić

Blizanci iz Britanije, razdvojeni pri rođenju, vjenčali su se nakon godina "hodanja", a onda su doznali da su brat i sestra. Brak su razvrgnuli

Njihov identitet nije otkriven. Blizanci su nakon rođenja razdvojeni i posvojeni. Nitko im nikad nije rekao tko su im biološki roditelji niti da imaju brata ili sestru. Nakon vjenčanja otkrili su da su u krvnom srodstvu. Sud u Britaniji odmah je poništio brak, a nadležne službe navele su ovaj slučaj kao primjer drugima da djeca imaju pravo znati tko su im roditelji.
- Potreba djeteta mora biti uvijek na prvome mjestu. Da su ovi blizanci znali istinu, do ovoga ne bi došlo - tvrdi lord Alton.
Prema britanskom zakonu nevažeći je svaki brak između prvih krvnih srodnika, među maloljetnicima mlađima od 16 godina i ako je riječ o bigamiji.

Komentari (12)
  • u nekim drzavama zato postoji zakon po kojem moras traziti dozvolu za brak i ujedno dati krv na pretragu ( u ostalom i zbog ovakvih situacija), iako to ne umanjava nesto ako se sazna da je neko u krvnom srodstvu,ali opet bolje i tako da se sazna nego da se vjencava i da se onda sazna ili pak nikad ne sazna a prave se djeca:(

    11. 1. 2008,   16:06
  • ..provjeriti podrijeklo..pa onda u brak..

    11. 1. 2008,   18:28
  • Udaj se samo da djete ima oca i da je kršteno nije važno tko je biološki otac....Kaznila bi svakog žensko ili muško tko taji nekome biološko srodstvo ! Crkva brani kondom to je neprihvatljivo, nije seks samo za reprodukciju. Zato neki imaju od 7 do 10 djece .

    11. 1. 2008,   14:55