Obavijesti

News

Komentari 5

Britanka koja je ubijala za ISIL: 'Bijela udovica' nije poginula?

Britanka koja je ubijala za ISIL: 'Bijela udovica' nije poginula?
1

Sally je Britanka, majka je jednog djeteta, a dosad se vjerovalo da je poginula u američkom napadu dronovima na sirijsko-iračkoj granici prije godinu dana...

VIDEO

Britanska teroristica Sally Jones mogla bi i dalje biti živa i boriti se na strani ISIL-ovih ekstremista u Siriji. Ova 50-godišnjakinja postala je poznata pod nadimkom "bijela udovica" nakon što se preselila u Siriju kako bi živjela sa svojim mužem džihadistom i od tamo pozivala na napade na Veliku Britaniju.

Sally je Britanka, majka je jednog djeteta, a dosad se vjerovalo da je poginula u američkom napadu dronovima na sirijsko-iračkoj granici prije godinu dana

No, kanadski istraživač Amarnath Amarasingam tvrdi kako mu je ISIL-ov borac, kojeg su zarobile kurdske snage u Siriji, rekao da je "udovica" je živa te da i dalje vodi terorističku skupinu.

- Rekao mi je da je živa i vjerojatno se nalazi u jednom od preostalih ISIL-ovih uporišta u Siriji. Ako je to istina, vjerujem da ćemo ju brzo uhvatiti, rekao je Amarasingam za Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Napad u Keniji organizirala je 'bijela udovica' iz Britanije?
Napad u Keniji organizirala je 'bijela udovica' iz Britanije?

Jones je pomagala u regrutaciji terorista za napade na britanske bate, a iz domovine je pobjegla 2013. kada se vjenčaca za terorista Junaida Huseina. On je poginuo u bombardiranju iz dronova 2015. godine. 

Sally nikad nije izbrisana s liste američkih meta jer njen DNK na tlu nikad nisu pronašli pa nije bolo ni čvrstih dokaza da je mrtva. Pentagon vjeruje da je osmislila i naredila na desetke terorističkih napada. 

Vjeruje se i da je vodila skupinu koja je obučavala žene za napade.

Sina tjerala da odrubljuje glave kozama

Osim Sally, lani je u napadu, kako se tada smatralo, poginuo i njen sin.

Njega je radikalizirala od devete godine i slala ga u kampove u kojima su ga učili ubijati. 

U kampovima u koje ga je majka slala djeci su ispirali mozak i dječaka su tjerali da kozama odrubljuje glave kako bi se pripremio da isto radi i ljudima.

Dječaku je ime bilo Joe, no preimenovali su ga u Hamza Hussain.

Preobraćenicu na islam britanski su mediji prozvali 'Bijela udovica', nakon što je njezin suprug Junaid Hussain, također pripadnik ISIL-a, poginuo 2015. Jones je nakon smrti supruga, koji je bio vođa ISIL-ove hakerske jedinice, dobivala 520 funta mjesečno, plus 200 funta bonusa svakih nekoliko mjeseci jer je bila udovica mučenika.

Teroristička skupina iskorištavala je njezinog sina za svoje bolesne propagandne snimke. Tako se u videu koji je objavljen lani može vidjeti kako dječak, koji je nazvan Hamza, puca u glavu jednom od zatočenika. Dječak, kojem su isprali mozak svojom ideologijom, navodno nije htio napustiti ISIL-ove redove. 

- Osjećam mučninu u trbuhu kad vidim ove fotografije. Ako ima Boga, zašto ovo ne prekine - kazala je dječakova baka vidjevši fotografije na kojima dječak ubija zatočenike.

Jonesov sin, prije odlaska u Siriju, baki je priznao da je zabrinut zbog majke koja ga namjerava odvesti izvan zemlje. Upitana o svojim planova, Jones je obitelji tvrdila da putuju na odmor u Tursku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag