Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Britanka koja je pala s kruzera zapravo je vrlo odlučno skočila

None Foto: Pixsell

Kay Longstaff u Jadransko je more s kruzera pala u subotu oko ponoći, 18. kolovoza. To je barem priča koju je ispričala i hrvatskim medijima. No, istraga je pokazala nešto sasvim drugačije...

Punih desetak sati 46-godišnja Britanka Kay Longstaff je provela u Jadranskom moru prije nego što su je 19. kolovoza ujutro pronašli pripadnici ophodnog broda Obalne straže RH 'Cavtat'. Prije 'pada' u more, kako je to opisala istražiteljima, Longstaff je vrijeme provodila sa svojim partnerom Craigom Raymentom na palubi kruzera 'Norwegian Star'. 

Kada se Rayment odlučio povući u njihovu kabinu, Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaff pri udarcu u površinu vode ozlijedila lice, piše Daily Mail

Pogledajte video:

 

Danas, točno tjedan dana nakon pronalaska Britanke, dvije su neovisne istrage - hrvatska i talijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namjerno i dobrovoljno skočila u more te da je pritom bila 'vrlo odlučna'. 

Ono što ostaje u zraku je, dakako, pitanje - zašto? Njen otac je britanskim medijima rekao da je Longstaff prolazila kroz 'vrlo teško razdoblje' pa je moguće da je njen skok zapravo bio vapaj upomoć...

British tourist Kay Longstaff leaves the Croatian Coast Guard vessel "Cavtat" in Pula, Croatia after being rescued from the Adriatic sea | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

No isto tako, istragom je zaključeno da su Longstaff i njen partner cijeli dan pili te da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom također je mogla Britanku 'gurnuti preko ruba'. 

Longstaff je u međuvremenu ostala pri svojoj priči 'da je pala unatraške', a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne sjeća da je skočila sama. 

Desetak sati na pučini je preživjela plutajući i pjevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra tjelesna forma koju održava yogom. 

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan zrakoplov, spašavanje je koštalo milijune kuna, no to će sve pasti na leđa hrvatskih poreznih obveznika. Naime, piše Daily Mail, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprječavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja. 

 

Komentari (196)
  • I kakav je to sporazum ne kuzim.Ne naplacuje se ako se spasavalo neciji zivot ali ovdje se radi o tome da ga je ona svijesno ugrozila dok je za to vrijeme sluzba spasavanja mogla biti potrebnija mozda negdje drugdje.I tako se radi spasavanja nje mogao izgubiti jos jedan hrv zivot negdje drugdje.Bando lopovska al necete jos dugo jer poreznih obveznika vam je sve manje.Ostat cete sami u zemlji penzionera (nemam nista protiv penzionera).

    26. 8. 2018,   09:01
  • Ak je skočila kaj se trudila da je spase

    26. 8. 2018,   08:44
  • Vidi se na njoj da je alkoholičarka.

    26. 8. 2018,   09:03