Obavijesti

News

Komentari 3

Britanska emisija 'Travel Man' danas o Hrvatskoj i Dubrovniku

Britanska emisija 'Travel Man' danas o Hrvatskoj i Dubrovniku
1

Na britanskom TV kanalu Channel 4 u ponedjeljak navečer bit će prikazana prva epizoda devete sezone popularne emisije Travel Man u cijelosti posvećena Dubrovniku i njegovoj regiji

VIDEO

O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), dodajući da će u toj emisiji poznati dvojac predstaviti kulturno-zabavne sadržaje, enogastronomiju, aktivni odmor, znamenitosti i druge sadržaje iz Dubrovnika i okolice.

Očekujući da će to pridonijeti daljnjoj prepoznatljivosti Hrvatske na britanskom tržištu, direktor HTZ-a Kristjan Staničić i direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić ističu i da s tog tržišta iz godine u godinu i Hrvatska i Dubrovnik bilježe pojačanu potražnju.

- Iz Velike Britanije u dosadašnjem dijeli ove turističke godine bilježimo porast turističkog prometa od 4 posto, a vjerujemo da će dodatno zanimanje potaknuti i emisija Travel Man na Channel 4, koji je uz BBC najgledaniji britanski TV kanal, poručio je Staničić, dodajući da emisiju prati više od dva milijuna gledatelja u Velikoj Britaniji, ali i više milijuna u SAD-u, Kanadi, Australiji i Indiji, a to je potvrdila i direktorica producentske tvrtke North One TV koja producira Travel Man-a Nicola Silk.

Series 9 Trailer | Travel Man

Richard is back for one last series! Tune in from Monday 21st October, Channel 4 at 8.30pm.

Posted by Travel Man: 48 hrs in on Thursday, 17 October 2019

- Dubrovnik je odabran zbog svoje inspirativnosti, što je i inače glavni motiv za odabir destinacije koje predstavljamo u emisiji, ali i zbog nevjerojatne potražnje za tom destinacijom na britanskom tržištu. Dubrovnik sadrži idealnu kombinaciju povijesti, kulture i sunčanog vremena te je sjajan izbor za premijeru devete sezone emisije, poručila je Silk, naglašavajući da su Dubrovčani oduševili gostoprimstvom i znanjem o destinaciji.

Najavila je i da će se sigurno ponovno vratiti u Hrvatsku i nastaviti otkrivati druga mjesta i gradove.

U Travel Man-u se prikazuju najatraktivnije svjetske destinacije poput Barcelone, Beča, Istanbula, a u epizodi o Dubrovniku Ayoade i Merchant obilaze lokacije iz serije Igra prijestolja, kušaju stonske kamenice, istražuju padine Srđa, odlaze u potragu za kravatom nadahnuti povijesnim simbolom zemlje, pridružuju se paunima na Lokrumu, posjećuju hotele te kroz interakciju s lokalnim stanovništvom otkrivaju Dubrovnik kao autentičnu destinaciju raznovrsne turističke ponude.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.