Obavijesti

News

Komentari 96

Britanski vojnici teroriziraju Zadar: 'Tuku se, piju, razbijaju'

Iako još nije poznato kakve će biti sankcije, pojedini članovi specijalnih jedinica Kraljevskog ratnog zrakoplovstva sigurno će biti kažnjeni za svoje razvratno ponašanje

VIDEO

Britanski padobranci koji već danima divljaju po Zadru mogli bi biti kažnjeni. Veleposlanstvo te zemlje u Zagrebu pokrenulo je istraga o incidentima u kojima su proteklog tjedna sudjelovali pripadnici britanskih ratnih snaga na odmoru. Iako još nije poznato kakve će biti sankcije, pojedini članovi specijalnih jedinica Kraljevskog ratnog zrakoplovstva sigurno će biti kažnjeni za svoje razvratno ponašanje, piše Slobodna Dalmacija.

– Britanska vojska postavlja najviše standarde ponašanja i očekuje od svojih pripadnika da se tih standarda pridržavaju u svakom trenutku. Svjesni smo medijskih izvještaja u kojima se spominju incidenti iz Zadra. U vezi s tim poduzeta je istraga – stoji u odgovoru koji smo u utorak dobili iz Veleposlanstva Velike Britanije u Zagrebu.

Zadarska je policija zaprimila je prijavu trojice 19-godišnjaka koje je u noći s četvrtka na petak (26. na 27. lipnja) napala skupina pijanih britanskih vojnika. Trojica mladih Zadrana zabavljala su se na Trgu pet bunara, ispred poznatog noćnog kluba, kad ih je oko 3.35 napala skupina britanskih vojnika. U tučnjavi su mladi Zadrani izvukli deblji kraj, svi su zatražili pomoć liječnika. U zadarskoj bolnici utvrđene su im lakše tjelesne ozljede. Napadnuti mladići odmah su pozvali policiju, ali do njihova dolaska Britanci su nestali.

Posljednju dojavu o sudjelovanju britanskih vojnika u nekom incidentu policija je zaprimila u utorak, oko 9.30. Javljeno im je da je jedan strani državljanin narušavao javni red i mir u Ulici kralja Petra Krešimira, odnosno na zadarskoj rivi. Međutim, do dolaska policije izgrednik je nestao. Neki očevici tvrde da je jedan britanski vojnik u ponedjeljak nogom odvalio kameni stup na šetnici ispred crkve sv. Marije u Zadru. Stupa uistinu nema, odvaljen je, no u zadarskoj policiji nemaju informacije o počinitelju.

Podsjetimo, britanski vojnici došli su na odmor u Zadar iz Udbine, gdje su sudjelovali na međunarodnoj vojnoj vježbi zajedno s drugim pripadnicima NATO-ovih snaga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je