Obavijesti

News

Komentari 61

'Brkić je dao izjavu DORH-u. Vjerujem da je sve pojasnio...'

'Brkić je dao izjavu DORH-u. Vjerujem da je sve pojasnio...'
1

Premijer Andrej Plenković za N1 televiziju odgovarao je, između ostalog, na pitanja o aktualnim aferima povezanima s njegovim zamjenikom Milijanom Brkićem

VIDEO

Premijer Andrej Plenković za N1 televiziju komentirao je aktualne afere i teme, pa je tako odgovarao na pitanja o Milijanu Brkiću, pobjedi Željka Komšić na izborima u BiH, ali i o novim saznanjima o grupi Borg, odnosno Agrokoru.

Na pitanje o aferi SMS i Milijanu Brkiću, premijer je izjavio da 'priča s fabriciranim SMS-ovim i dojavom Vargi treba biti raščišćena što prije te da očekuje angažiran pristup policije i DORH-a'. 

'Brkić je sve pojasnio na pravom mjestu'

- Što se tiče priče iz 2011. godine, ona sama po sebi dobiva nove dimenzije. Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu - kazao je premijer Plenković.

S Milijanom Brkićem je, kako kaže, u kontaktu. Na Brkićevu izjavu da se čuju svakodnevno, Plenković je rekao: 'Ne možemo svaki dan o istome. Mi smo u kontaktu. On  je to govorio u kontekstu insinuacija da je ovo unutarstranački obračun.'

Na pitanje šteti li ova afera HDZ-u, premijer je ocijenio da 'ovakve dugotrajne medijske priče sigurno stvaraju određeno ozračje, ali to nema veze ni s politikom stranke i s aktualnim vodstvom'.

- Mislim da ljudi vide da to nema veze s politikom HDZ-a - istaknuo je Plenković.

Razgovarali o svemu

Na pitanje o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, kratko je odgovorio: 'Vidjet ćemo'.

S predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović razgovarao je, kako kaže, jučer. Na pitanje o čemu su razgovarali, Plenković je rekao da su razgovarali 'o svemu'

- Želim ohrabriti insitucije da rade bez ičijeg utjecaja na konačni ishod njihovog rada. Jesmo li došli u fazu sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, vidjet ćemo. Sve što se sada radi djeluje mi ispravno - kaže Plenković. 

- Komšić je u tijeku kampanje koristio tešku retoriku i bilo je i nekih krjanje neprimjerenih i bezobraznih transparenata. Za razliku od njega, poruke od mene su bile korektne i afirmativne, pune suradnje i jasne. Ključna poruka je bila ravnopravnost konstitutivnih naroda. Ovo što smo sad po treći put vidjeli - sve je jasnije tko je gdje i za koga glasao. On je izabran prema postojećim zakonima, ali izvjesno je da su Hrvati u BiH birali Dragana Čovića za kojega su htjeli da bude njihov član Predsjedništva i zato sam rekao da ovakva situacija nije dobra - zaključio je premijer. 

Na pitanje novinara da komentira informaciju prema kojoj su Alix Partners u Agrokor ušli istovremeno kad i specijalni izaslanik Ante Ramljak, Plenković tvrdi da 'on nema takvih saznanja'. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa