Obavijesti

News

Komentari 22

Brkić: 'Nemam pojma da su Rohatinskog vukli u politiku'

Brkić: 'Nemam pojma da su Rohatinskog vukli u politiku'

Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u četvrtak je ustvrdio da su ga Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić 2012. godine nagovarali da se politički angažira

VIDEO

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić izjavio je u četvrtak kako nema saznanja da su Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog da se politički angažira, kazavši novinarima neka Rohatinskog pitaju o toj njegovoj tvrdnji.

- To pitajte njega (Rohatinskog). Ja o tome nemam saznanja, rekao je Brkić novinarima upitan kako komentira izjavu Rohatinskog da su Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić bilo dio kruga Ivice Todorića, te da su ga 2012. godine nagovarali da se politički angažira.
 
Na pitanje kako komentira izjavu Nikole Grmoje (MOST) da je Todorić, pozivanjem zajedno s Karamatkom i Kujundžićem da se Rohatinski politički angažira, utjecao na politiku i vrh HDZ-a, Brkić je odgovorio kako za to treba pitati Grmoju.

- To sam iščitao kao još jednu od njegovih velikih umnih zamisli, velikog istražitelja u saborskom Istražnom povjerenstvu o Agrokoru, rekao je Brkić novinarima nakon što je saborsko Istražno povjerenstvo ispitalo bivšeg ministra financija Borislava Škegru.

Brkić je za predsjedavanja HDZ-om Tomislava Karamarka bio glavni tajnik te stranke.

Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u četvrtak je pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor ustvrdio da su Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić bilo dio kruga Ivice Todorića, te da su ga 2012. godine nagovarali da se politički angažira.

Rohatinski je na pitanje Nikole Grmoje (MOST) rekao da su sugestije da se uključi u politički život došle puno ranije i da one nisu imale veze s Todorićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca