Obavijesti

News

Komentari 363

Plenković: Ministar radi svoj posao, to je bilo davno prije...

Plenković: Ministar radi svoj posao, to je bilo davno prije...
9

Na pitanje oko suradnje s HNS-om nakon današnjih ultimatuma i izjava Gordana Jandrokovića, premijer je rekao da se može bez svakog. Najavio je i sastanak svih partnera u koaliciji za sljedeći tjedan

VIDEO

Ministar radi svoj posao, sve ove teme, koje se tiču medijskih napada na njega, odnose se na vremena koja su davno prije njegove ministarske funkcije. Što se tiče njegova rada kao ministra, mislim da je on maksimalno angažiran i da je tu bio uvijek izrazito motiviran da radi na programu Vlade, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka užeg vrha HDZ-a.

- On je pred kolegama objasnio svoje argumente, činjenice koje su trenutno u fokusu medijskih napisa koji se odnose na njega, tako da članovi najužeg vodstva stranke mogu čuti i tu njegovu stranu priče - rekao je Plenković o zaključcima sastanka koji je trajao dva sata.

Pogledajte video

Komentirao je i suradnju s koalicijskim partnerima i rekao kako će umjesto medijskih prepucavanja razgovarati sa svim partnerima u parlamentarnoj većini i to vjerojatno sljedeći tjedan, dok će oko svih daljnjih aktivnosti razgovarati on i ministar. 

Na pitanje o HNS-u i suradnji s njima nakon današnjih ultimatuma i izjava Gordana Jandrokovića rekao rekao je: "Može se bez svakog, ne sekirajte se za nas!".

Uz sve istaknuo je i da su razgovarali o vanjskopolitičkim temama te dogovarali teme uoči sjednice Vlade.

Kuščević: Iz ove umjetne krize HDZ, ja i Vlada izaći ćemo jači

Na pitanje je li ovo presudan dan za njegovu političku sudbinu, ministar uprave Lovro Kuščević uoči sastanka u HDZ-u rekao je:

- Nemojte se ništa brinuti. Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize ćemo izaći svi jači, HDZ, Vlada i ja osobno - poručio je. 

Na pitanje je li spreman podnijeti ostavku odgovara: 

- Upravo to, nema problema. Nemojte vjerovati anonimnim izvorima. Vjerujte činjenicama. Čitajte hrvatske zakone. Onda ćete vidjeti da nema pogreške u mom postupanju - poručio je Kuščević. Na kraju je poručio da je na sastanku s premijerom konstruktivno razgovarao o puno tema.

Jandroković: Situacija je ozbiljna

Zagreb:  Dolazak èelnika  na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a

Gordan Jandroković po dolasku na sastanak u HDZ nije htio iznijeti mišljenje treba li Kuščević dati ostavku, ali je rekao da je situacija ozbiljna. Osvrnuo se i na potez HNS-a te je rekao kako je vidljivo iz aviona da nisu korektni te da su ušli u prostor u koji nisu trebali. Poručio je i da će HDZ svoje odluke donijeti na stranačkim tijelima. 

- Nije nam važno što kaže HNS, već što ćemo mi ocijeniti. Ako idu iz Vlade, neka odu - rekao je. Na pitanje jesu li spremni raskinuti koaliciju rekao je da su sve opcije otvorene. 

Premijer Plenković je uoči sastanka kratko rekao kako će 'malo razgovarati o vanjskoj politici'. 

Zagreb:  Dolazak èelnika  na sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a

Brkić: HNS je neodgovoran

Spustimo loptu na zemlju, pustite da održimo sastanak užeg predsjedništva, rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ulazeći u sjedište stranke koja u 19 sati raspravlja o sudbini Lovre Kuščevića

- Što se tiče Lovre Kuščevića, ja nisam pobornik ganjanja vještica, niti sam ikakav lažni prorok. Ne mogu govoriti temeljem medijskih napisa, nego samo temeljem činjenica - poručio je Brkić. Rekao je i da nije s Kuščevićem o svemu razgovarao dosad, a prokomentirao je i ultimatume koalicijskih partnera.

HNS-ovci prijete: Izlazimo iz Vlade, ako Kuščević ne ode!
HNS-ovci prijete: Izlazimo iz Vlade, ako Kuščević ne ode!

- To je jedan od neodgovornih poteza koalicijskog partnera. Ako ste s nekim u partnerskom odnosu, onda nećete preko medija slati poruke. Odgovorni partneri prvo razgovaraju s premijerom koji ih je i doveo u Vladu, a onda se nakon toga izlazi u medije - rekao je. 

'Nismo pričali o mojoj ostavci, Plenković ju nije niti tražio...'
'Nismo pričali o mojoj ostavci, Plenković ju nije niti tražio...'

- Nekorektno je i neodgovorno. Narod nas nije birao da se svađamo preko medija nego da rješavamo probleme - rekao je, ali nije komentirao kako bi prelomio situaciju s Kuščevićem ili HNS-om. 

Vladimir Šeks je uoči sastanka oko ministra Kuščevića i njegove moguće smjene kratko rekao "Sve u svoje vrijeme. To će reći mjerodavni ljudi:"

U HDZ-u se može čuti kako bi se situacija oko ministra trebala razriješiti sljedeći tjedan kad se očekuje nova sjednica Predsjedništva i koalicijski sastanak na kojem će se razgovarati o svemu, bez pristajanja na HNS-ov ultimatum.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...