Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brkić posjetio osuđenog ratnog zločinca i kaže: To je privatno

None Foto: Igor Kralj/Patrik Macek/PIXSELL

BIO JE U GRAZU Na pitanje boji li se reakcija javnosti pošto je posjetio čovjeka osuđenog za ratni zločin, odgovorio nam je: 'Bojim se samo dragoga Boga, a hrvatske uznike treba posjećivati'

Drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić je posjetio u zatvoru bivšeg ministra obrane Herceg-Bosne Brunu Stojića koji je jedan od pravomoćno osuđene bosanskohercegovačke hrvatske šestorke. Osuđeni su za udruženi zločinački pothvat i ratni zločin. Zajedno su osuđeni na 111 godina zatvora, a Stojić je dobio 20 godina.

O posjetu je izvijestio Miroslav Piplica, donedavni predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport i jedan od kandidata HDZ-a na listi za dijasporu. Piplica je na Facebooku uz fotografiju ispred zatvora u austrijskom Grazu s Milijanom Brkićem objavio:

"Posjeta Bruni Stojiću s Milijanom Brkićem. Austrija-Graz- zatvor Karlau. Heroji se nikad ne zaboravljaju. Stojić je iz Haga došao prošle godine u Graz na odsluženje zatvorske kazne , dobio je ukupno 20 godina. Do sada je bio 3 godine u kućnom pritvoru i 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je u Grazu. Ostalo mu je još 8 godina i 3 mjeseca, ako Bog da i bude sve u redu mogao bi izići kada odsluži 2/3 kazne, a to je za nešto više 17 mjeseci" stoji u objavi.

Posjeta BRUNI STOJIĆU s Milijanom Brkićem. Austrija-Graz- zatvor Karlau "Heroji se nikad ne zaboravljaju" Stojić je iz...

Objavljuje Miroslav PiplicaUtorak, 23. srpnja 2019.

 

Milijana Brkića smo pitali o razlozima posjeta, ali nam je samo kratko odgovorio da je bio privatno u posjetu.

- Stojića sam posjetio privatno kao svog nekadašnjeg suborca – napisao nam je u poruci i nije dalje htio ulaziti u detalje.

Na dodatno pitanje boji li se reakcija javnosti pošto je posjetio čovjeka osuđenog za ratni zločin, odgovorio nam je:

- Bojim se samo dragoga Boga, a hrvatske uznike treba posjećivati.

Brkić je kao istaknuti član vlasti žestoko kritizirao pravomoćnu presudu prije skoro dvije godine nakon koje je general Slobodan Praljak u sudnici ispio otrov. Presudu suda u Haagu je nazvao sramotnom i drastičnom nepravdom.

- Sud nije sudio po pravdi, pravu i činjenicama, suđeno je politički i politički se pokušava pisati činjenično netočna povijest. Mrzitelji svega hrvatskog i falsifikatori povijesnih činjenica te oni koji se nikada nisu pomirili sa stvaranjem hrvatske države, nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da je epilog hrvatske politike '90-ih pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana, samostalna, suverena, slobodna i demokratska Republika Hrvatska, punopravna članica EU i NATO-a, ali i cjelovita BiH. Ovo je nažalost još jedna od križnih postaja hrvatskog naroda, ali izdržat će naš narod i ovu nepravdu te ponosno i visoko uzdignuta čela nastaviti dalje – poručio je tada Brkić.

Komentari (76)
  • Di su pare za Vodotoranj Miroslave Pipilica?10. lipnja 2016. godine Zajednica Hrvata Bec pod vodstvom ovoga "vrlog" "domoljuba" odrzala je humanitarnu veceru pod nazivom "Vecer za Vukovar" na kojoj je skupljan novac za Vodotoranj. Ni do dan-danas ta lova nije stigla.I kad ga je novinar Indexa nazvao i upitao za novac, potonji ga je nazvao jugonostalgicarom, cetnikom, ljubiteljem Cece….. a sta mu sve nije rekao.

    24. 7. 2019,   10:26
  • a sto ti nasi "domoljubi" vole zazivati Boga, a prekrsili sve moguce zapovijedi 😂😂😂😂😂

    24. 7. 2019,   10:29
  • Kriminalac i zločinac ...

    24. 7. 2019,   10:59