Obavijesti

News

Komentari 124

Brkić: Smiješno je i žalosno da se mene sada sumnjiči za to...

Brkić: Smiješno je i žalosno da se mene  sada sumnjiči za to...
4

Da sam želio na bilo koiji način kontaminirati tu akciju, onda sigurno ne bi došlo do njene realizacije, kazao je Milijan Brkić nakon što je dao izjavu u Državnom odvjetništvu

VIDEO

Milijan Brkić došao je u DORH ponovno dati izjavu nakon što je izbila afera u kojoj ga se optužuje da je odavao informacije u istrazi lanca prostitucije. Državno odvjetništvo počelo je rekonstrukciju nestalog spisa.

brkic
'Ako nestane spis, točno se zna gdje je nestao i tko ga je uzeo'
'Ako nestane spis, točno se zna gdje je nestao i tko ga je uzeo'

- Vidim da informacije i dalje cure kad znate da ja dolazim. Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv DORH-a. Čuli smo se, došao sam dati ponovno svoju izjavu koju sam dao 2011. Općinskom državnom odvjetništvu - kazao je Brkić prilikom dolaska u DORH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ja krtica? Smiješno...'

Na pitanje može li pojasniti okolnosti pod kjima je 2011. dao iskaz, te tko je sve bio na tom saslušanju, Brkić je kazao da ne može.

'Iskazi prostitutki nisu nestali, oni su izdvojeni iz spisa...'
'Iskazi prostitutki nisu nestali, oni su izdvojeni iz spisa...'

- Morate razumjeti moju tadašnju poziciju, ja sam obnašao poslove zamjenika ravnatelja policije, neke detalje ne smijem iznositi. Dao sam izjavu na okolnosti navodnog curenja i probijanja mjera Općinskom državnom odvjetništvu - kazao je. 

brkic

Na pitanje je li on krtica koja je tada bila u sustavu, Brkić je kazao: 'Smiješno...'

Nakon što je dao izjavu u DORH-u, Brkić je ponovno izašao pred novinare.

- Mogu reći da su prostorije DORH-a lijepo obnovljene. Razumijem potrebu da imate informaciju, ali ja ne smijem ni na koji način odavati sadržaj razgovora. Dao sam izjavu ponovno na okolnosti iz 2011. godine. Ono što je smiješno, a mogu reći i žalosno, da ja koji sam tada bio zamjenik ravnatelja policije i koji sam koordinirao cijelu akciju koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sad sam pozvan ponovno da dajem izjave na okolnosti toga i da se mene sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koiji način kontaminirati tu akciju, onda sigurno ne bi došlo do njene realizacije - kazao je Brkić.

'Pitanje je koliko je ovo usmjererno protiv mene, a koliko protiv HDZ-a'

Dodao je da je sadan sošao u svojstvu svjedoka, a ne osumnjičenika.

- Pustite sada špekulacije je li to policijska hajka na mene. Samo je zanimljivo da se sada ta priča opet ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta - kazao je Brkić.

Napomenuo je da sa predsjednikom Vlade i HDZ-a Anderjem Plankovićem razgovara kontinuirano i svakodnevno ali nije htio otkriti sadržaj tih razgovora.

- Sigurno je da je ovo što se događa jedan teret stranci, ali je pitanje u kojoj je to mjeri usmjereno protiv mene, a u kojoj je mjeri usmjereno protiv HDZ-a - rekao je Brkić i - otišao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagreb: Milijan Brkić u DORH-u, ispitivali ga više od sat vremena Reporter: Luka Negovetić

Objavljuje 24sata u Utorak, 9. listopada 2018.

Neslužbeno se doznaje da će u Državnom odvjetništvu biti ispitano desetak osoba koje su imali veze s nestalim spisom.

Jelenić je u petak rekao da nestanak spisi u ovom trenutku vodi kao propust državnoodvjetničke uprave te da treba utvrditi radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U Državnom odvjetništvu, osim s Brkićem od ljudi izvan njihova sustava žele razgovarati i s tadašnjom općinskom državnom odvjetnicom Željkom Pokupec koja je u međuvremenu otišla iz tužiteljstva, a suočena je i s optužbom da je kao državna odvjetnica pogodovala sinu načelnika zagrebačke policije.

Očekuju se i razgovori s visoko rangiranim policajcima koji su u vrijeme curenja podataka bili na odgovornim dužnostima ili pisali izvješća o probijanju tajnih policijskih mjera.

Prema pisanju medija u ranijoj istrazi dvoje svjedoka s pucanjem mjera povezali su Brkića, ali to nisu ponovili pred istražnim sucem.

Podsjetimo, u jeku afere SMS Nacional je objavio policijski dosje o slučaju elitne prostitucije iz 2011. prema kojemu je Milijan Brkić kompromitirao istragu o lancu elitne prostitucije odavajući detalje akterima čime je bitno otežao policijsku istragu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...