Obavijesti

News

Komentari 113

"Ne namjeravam svaki dan reagirati na Todorićeve teze"

"Ne namjeravam svaki dan reagirati na Todorićeve teze"
4

Istaknuo je kako na Predsjedništvu nisu razgovarali o sastavu istražnog Povjerenstva za Agrokor i kada bi se ono moglo oformiti. Plenković kaže da je to na njihovom šefu Kluba i zastupnicima u Saboru

VIDEO

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković istaknuo je kako su raspravili niz aktualnih tema, među kojima su aktivnosti Sabora, Vlade, osvrt na 100 dana Vlade, gospodarska situacija...

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Završila sjednica Predsjedništva HDZ-a: Jedna od tema bila je i Istražno povjerenstvo za Agrokor Više na http://bit.ly/2xMeGMi Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 2. listopada 2017


Na pitanje novinara o formiranju Istražnog povjerenstva za Agrokor, Plenković je istaknuo kako je HDZ za Istražno povjerenstvo, ali bez SDP-ovih uvjeta.
- Za nas je najvažnije da nema nikakvih povezivanja međusobno nepovezanih tema, a to je izbor ustavnih sudaca uz Povjerenstvo za Agrokor. HDZ je transparentan, ali ne da se to uvjetuje izborom ustavnih sudaca - rekao je.
Što se tiče optužbi Ivice Todoriće na račun Vlade, Plenković je rekao da ne namjerava svaki dan reagirati na nove teze i insinuacije.
- Vlada ima vrlo jasan put od dva temeljna interesa. Jedan je zaštita gospodarstva i financijskog sustava što podrazumijeva radna mjesta u koncernu, a i u brojnim društvima koji su vezani na njega. I drugi je funkcioniranje pravne države. Ako smo mi doživljavali pola godine od svih mogućih aktera koji govore da smo mi sve to napravili samo zbog jednog čovjeka i jedne obitelji, a sada svi ti isti ponovno govore nešto drugo, onda pretpostavljam da držimo jednu jedinstvenu liniju u zaštiti opće dobrobiti i da smo u pravu - rekao je.
Istaknuo je kako na Predsjedništvu nisu razgovarali o sastavu Povjerenstva i kada bi se ono moglo oformiti.
- To je na našem šefu Kluba i zastupnicima u Saboru da se dogovore s oporbenim kolegama - rekao je.

Na pitanje kako komentira izjavu srpskog ministra Vulina o građanskom ratu, Plenković je poručio kako ne treba skakati svaki put kad netko nešto kaže.
- Karakter Domovinskog rata, velikosrpska Miloševićeva agresija na Hrvatsku je neupitna i to smo rekli više puta. I za nas tu nema nikakvih dilema. A ostali politički akteri koji nas propitkuju da li se mi o tome moramo očitovati, pa nećemo mi baš svaki put kad bilo tko nešto kaže, skakati i ponavljati što je notorno i što su činjenice. Stav HDZ-a, Vlade i svih državnih institucija je jasan. Nikakav građanski rat nego upravo ono što su branitelji u Domovinskom ratu učinili, obranili Hrvatsku od agresije - rekao je.

Brkić: Vulinova je izjava o građanskom ratu neprihvatljiva

Milijan Brkić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća ispred središnjice stranke u ponedjeljak je komentirao izjavu srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina koji je rekao kako u "građanskom ratu postoje dvije izjave." Ranije tijekom dana Brkić je na svom Facebook profilu oštro osudio Vulina nazvavši ga "glasnogovornikom glinskog četnika."

- Nisam ga oštro osudio, samo sam rekao istinu. To je neprihvatljiva izjava jednog od dužnosnika Republike Srbije koji, po ne znam koji put, ponavlja jednu tezu, jednu laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, a svi znamo, to je čak potvrdio i Haški sud svojim pravomoćnim presudama, da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački i pravedan Domovinski rat. Znamo jako dobro tko je agresor. Hrvatske snage nikad nisu stupile na teritorij Republik Srbije nego su u koloni tenkova dolazili iz Beograda u Hrvatsku. Očito neka gospoda u Srbiji zaboravljaju da je Hrvatska samostalna država, da smo punopravna članica NATO saveza i EU, a oni se nikako s time ne mogu pomiriti, ali to je njihov problem, nije naš - poručio je Brkić.

Na pitanje novinara kako komentira optužbe Ivice Todorića i blogerski rat koji vodi s Vladom, Brkić je kratko poručio kako "kasno Marko na Kosovo stiže."

Sjednica je počela u 17 sati, a HDZ-ovci nisu bili raspoloženi za izjave već su šutke ulazili y središnjicu stranke. Na sjednici će se, među ostalim, raspravljati i o formiranju saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor, potvrdio je Branko Bačić prolazeći kraj novinara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a