Obavijesti

News

Komentari 194

'Brkića nisam niti vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa...'

'Brkića nisam niti vidio u ovoj kampanji, nije pridonio ništa...'
1

Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno, rekao je premijer

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u utorak medijske napise o izjavama Milijana Brkića na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke u kojoj je, među ostalim, poručio da narod nije glup, da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi...

Rekao je kako Brkića nije vidio u ovoj kampanji, da nije pridonio ništa.

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:49

- Svatko je mogao u HDZ-ovoj kampanji se angažirati i trebao je, oni koji će sada ex post dovesti u pitanje listu nisu zucnuli kad se ona sastavljala. Tvrde da lista nije jednoglasna, a to nije točno - rekao je Plenković, prenosi N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Plenković se obrušio na kolege: Svi me napadaju, nitko ne brani
Plenković se obrušio na kolege: Svi me napadaju, nitko ne brani

Drži da su kao stranka napravili sve, a oni koji će listu sada dovoditi u pitanje "nisu zucnuli ni kada se lista sastavljala". Netočnim smatra i njihove tvrdnje kako lista nije bila prihvaćena na stranačkim tijelima jer su sve kandidate predložile stranačke organizacije i zajednice.

- Lista je bila baš onakva kakva treba biti za posao za koje smo ove ljude kandidirali, kazao je. Negativno je odgovorio na novinarski upit je li Brkića isključio iz kampanje rekavši da je njoj svatko mogao pridonijeti koliko god je htio.

Upitan ne vidi li u tome i svoju odgovornost rekao je: Ja da vidim odgovornost u nečemu u čemu smo mi bolji od svih drugih stranaka?  Dodao je i da se ne sjeća navodne jučerašnje Brkićeve izjave na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a kako narod nije glup te da u HDZ-u trebaju biti ponizni, a ne bahati.

'Volio bih čuti kako je Hrvatska postigla sve uspjehe u turizmu'
'Volio bih čuti kako je Hrvatska postigla sve uspjehe u turizmu'

Ponovno se osvrnuo na izborni rezultat:

- Prvo, mi smo pobijedili. Ono što se prekjučer dogodilo, falilo nam je 1400 glasova za peti mandat. Čestitam svima koji su se izabrali, kao i našim kandidatima i kandidatkinjama, bila je velika disperzija i tu se dogodilo upravo ono o čemu sam u kampanji govorio. Ona je bila duga, a naša je bila afirmativna. Što se tiče onoga što smo radili prvih 45 dana prije izbora, ne da nemam primjedbe, nego znam da nijedna vlada ni politička stranka ne ulaže toliko u europsku orijentaciju Hrvatske kao ova - rekao je nakon otvaranja godišnjeg sastanka Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u Zagrebu.

Podsjetio je i kako je na tim izborima bila velika disperzija lista i kandidata, kao i veliki broj lista na desnom političkom spektru te se, smatra, tu dogodilo i ono o čemu je i govorio tijekom predizborne kampanje.

Međutim, poručio je, da je sport na koji je naučio to što neki ljudi nakon sjednica Predsjedništva praktično tri godine stalno medijima puštaju anonimne informacije.

Pokretanje videa...

02:59

Na vladu i HDZ-ovu kampanju su mjesecima trajali medijski udari

Ustvrdio je i da na njegovu vladu i HDZ-ovu predizbornu kampanju mjesecima traju medijski udari te se stvara kontekst u kojem se stalno, umjesto fokusa na ono bitno za izbore za Europski parlament, odvraćaju teme na nešto drugo kao što su sindikalne inicijative, reangažiranje referendumskih inicijativa, otvaranje pitanja imovine više ministara i sl.

- Onda nam se dogodi da nam fali 1500 glasova, rekao je.

Plenković je, upitan za komentar izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako rezultati izbora govore političarima da birači žele one koji su bliži narodu, smatra kako ne misli da se ta poruka odnosi na njega i HDZ-ove kandidate jer su oni zadnje tri godine stalno po terenu te se svim svojim znanjem, integritetom i energijom bore u rješavanju svih mogućih problema koji su ih dočekali.

HDZ oprašta sve osim poraza. A Plenković je doživio debakl
HDZ oprašta sve osim poraza. A Plenković je doživio debakl

- Ta teza, što se tiče HDZ-a, ne stoji, istaknuo je.  

Negativno je odgovorio i na novinarski upit komplicira li taj rezultat na izborima za Europski parlament podršku HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu. Smatra kako je to poruka koja se dogodila u "statističkom kontekstu" te da bi mu bilo drago da je postojao malo veći angažman, da su dobili još tih 1500 glasova i da je bilo tih pet mandata. Istaknuo je da će sa svim suradnicima i svim stranačkim tijelima napraviti detaljnu analizu.

Zagreb: Plenkoviæ na otvorenju 64. sastanka Komisije za Europu UNWTO-a

Plenković je rekao i da se ne boji okrupnjavanja desnice.

- Samo bih volio da svi ti koji žele da HDZ bude na desnom centru, a ja ga želim kao i većina dužnosnika stranke, vrlo jasno budu na tom tragu jer je to dobro za HDZ i hrvatsko društvo. Ustrajat ću na toj politici jer tome nema alternative. Za dobrobit hrvatskog društva tu alternative nema, naglasio je.

Smatra da je alternativa koja se nudi i na ovim izborima "podigla lijevu stranu", jer je zbog agresivnosti stranaka desnice došlo do veće mobilizacije lijevih birača.

Plenković je rekao i da većina građana želi da država dobro funkcionira u svim aspektima istaknuvši kako će i ustrajati na platformi i politici na kojoj je izabran za predsjednika stranke i premijera.

Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti
Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti

Smatra i da Davor Ivo Stier želi da HDZ bude na desnom centru, a što se tiče nekih drugih koji bi htjeli da je stranka malo više desno rekao je kako ni to nije isključivo za HDZ.

- Glavni smjer stranke mora biti upravo ono gdje ga ja stavljam, jer je HDZ na tom spektru od svog početka, naglasio je.

'Nije narod glup'

Brkić je jučer praktički očitao lekciju Plenkoviću i njegovim pristašama.

- Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup. Ne podcjenjujmo svoj narod, ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu - u tom je tonu Brkić govorio punih pet do sedam minuta, piše Večernji.

On je, inače, ranije otišao sa sjednice Predsjedništva te po izlasku nije htio ništa komentirati. 

'Ja sam ćelavi labud'

- Sve ćete saznati i sve će vam reći - rekao je Brkić projurivši kraj novinara, koji je bio vidno sretan i dobro raspoložen pa je na upit novinara je li on taj crni labud odgovorio: 

- Ja sam više ćelavi labud - našalio se Brkić. 

U grupi koja je kao i Brkić zagovarala samokritiku vodstva stranke i potrebu da HDZ izvuče pouke iz rezultata euroizbora bili su i potpredsjednici stranke; Oleg Butković, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, ali i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, inače blizak Plenkovićev suradnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag