Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brnabić: Svi iz regije požurili s ocjenama o presudi Karadžiću

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Njezina je ocjena kako su dužnosnici u državama regije "požurili kazati što misle", a da pri tom nisu mislili kako će se njihova stajališta reflektirati na uzajamne odnose sa Srbijom

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u četvrtak navečer da će se službeni Beograd očitovati o presudi Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid kad to učine "svi ostali", ocijenivši kako su "svi iz regije požurili" sa svojim izjavama, a njezina je večerašnja izjava prvo očitovanje nekog od srbijanskih dužnosnika poslije jučerašnje presude u Den Haagu.

KRVNIK SE NE KAJE... Karadžić je kod nje jeo baklave: "Znao je da je ratni zločinac"

Brnabić je, gostujući u emisiji "Oko" Radio-televizije Srbije (RTS), ocijenila da ne treba žuriti sa izjašnjavanjem o slučaju Karadžić. "Zanimljivo je kako su svi iz regije požurili davati nevjerojatne izjave. Trebamo pustiti da vidimo što će kazati svi ostali, a mi ćemo, naravno, reći svoje stajalište", rekla je Brnabić.

Njezina je ocjena kako su dužnosnici u državama regije "požurili kazati što misle", a da pri tom nisu mislili kako će se njihova stajališta reflektirati na uzajamne odnose sa Srbijom.

Radovan Karadzic 'KOLJAČ IZ BOSNE' Karadžić poručio: Srpski narod i ja svejedno smo vas pobijedili

Večerašnja izjava predsjednice Vlade Srbije prvo je očitovanje nekog od srbijanskih dužnosnika iz državnog vrha o pravomoćnoj presudi MICT-a kojom je u srijedu u Den Haagu bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog zločina tijekom rata u BiH, te genocida u Srebrenici.

Komentari (69)
  • Ti si izgubljena i vrimenu i prostoru glumiš svetosavsku fašistkinju i sramotno to braniš kao i svog šefa četnika-razbojnika koj je četnikovao po Hrvatskoj i BIH srami se beskarakterna tužna pojavo.

    21. 3. 2019,   23:06
  • zamisli, zamjerili bi se seksualno nedefiniranom turskom pašaluku...

    21. 3. 2019,   23:20
  • Koje to regije, valjda mislis na sumadiju i pomoravlje???

    21. 3. 2019,   23:15