Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brnabić: 'U Srebrenici nije bilo genocida, to su naše činjenice'

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje, rekla je Brnabić za radio 'Deutsche Welle'

Premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za radio 'Deutsche Welle' je s voditeljem razgovarala o ulasku svoje zemlje u EU.

Voditelj je inzistirao da ona kaže da je uvjet za ulazak u EU priznanje Kosova, a zatim je Brnabić kazala i kako u Srebrenici nije bilo genocida.

-  Za Srbiju se genocid u Srebrenici nije dogodio. Odgovoran čovjek za taj užasan ratni zločin je izručen Haagu i Srbija je napravila sve što je bilo do nje - rekla je Brnabić na što ju je novinar pitao želi li to Srbija prekrojiti povijest.

- Mi samo kažemo ono što su činjenice za nas i dala sam Vam odgovor i ponovit ću - u Srebrenici nije bio genocid. Također, Vi promatrate Srbiju kao da je ona neki izolirani sistem. Pogledajte kako zemlje u regiji tretiraju ratne zločince... - istakla je Brnabić.

Dodala je i da nije korektno da novinar omalovažava uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene i poručila:

- Ponosna sam na to kako se Srbija suočava sa svojom prošlošću, prenosi Avaz.ba.

Komentari (177)
  • Zato jeste gdje jeste, strijeljanje 8 tisuca ljudi vama nije genocid. Sramota...

    15. 11. 2018,   16:38
  • Po ovoj logici ni njemci nisu krivi za drugi svjetski rat vec je kriv adolf !! Neznam sta su uopce onda placali ratnu odstetu

    15. 11. 2018,   16:49
  • Dijeliti djeci cokolade pa ih onda pobiti je gore od genocida. Citam o sljivancaninu i draganu. Oni su samo stitili srbe. Od koga? Djece, zena, starih, ranjenih koje su pobili i poklali. Ako je to na cast srbiji, onda vam svaka cast. Biti casnik u jednoj vojsci je pojam. Ono sto su navodni casnici radili i zapovijedali, gore je od onoga sto su radili barbari.

    15. 11. 2018,   16:44