Obavijesti

News

Komentari 2

Brnjac i Mislav Kolakušić nisu povrijedili Izborni etički kodeks

Brnjac i Mislav Kolakušić nisu povrijedili Izborni etički kodeks
1

Nakon uvida u prijavu i ostale dostupne izvore saznanja o činjenicama, Etičko povjerenstvo zaključuje da iz sadržaja prijave ne slijedi da je povrijeđen Izborni etički kodeks, navodi se u očitovanju

VIDEO

Objavom čestitke HDZ-ove kandidatkinje za EU parlament Nikoline Brnjac na Facebook stranici karlovačke Gradske knjižnice nije povrijeđen Etički izborni kodeks, objavilo je u petak Etičko povjerenstvo koje nije utvrdilo niti da je  kandidat Mislav Kolakušić povrijedo kodeks širenjem neistina o članovima Državnog izbornog povjerenstva.

Očitovanje o objavi čestitke HDZ-ove kandidatkinje Nikoline Brnjac na Facebook stranici karlovačke gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić  zatražio je GONG, dok je Državno izborno povjerenstvo (DIP) zatražilo očitovanje o izjavama kandidata Kolakušića za koje se u prijavi navodi da su netočne i neargumentirane te u javnom prostoru šire neistine o radu i članovima DIP-a.

Na Facebook stranici karlovačke Gradske knjižnice objavljeno je da je podršku programu i čestitke za dosadašnji rad dala državna tajnica za promet, HDZ-ova kandidatkinja za EU parlament Nikolina Brnjac, a GONG je od Etičkog povjerenstva zatražio provjeru je li u spomenutom slučaju bilo zloupotrebe javnih resursa u svrhu promocije kandidatkinje vladajuće stranke.

"Nakon uvida u prijavu i ostale dostupne izvore saznanja o činjenicama, Etičko povjerenstvo zaključuje da iz sadržaja prijave ne slijedi da je povrijeđen Izborni etički kodeks", navodi se u očitovanju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije utvrđeno niti da je kandidat Mislav Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, u javnom prostoru širila neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva niti da je u javnosti širila informacije koje se ne temelje na činjenicama i koje nisu argumentirane, za što je DIP prijavio Kolakušića Etičkom povjerenstvu. 

U DIP-ovoj prijavi stoji da su Kolakušić i kandidacijska lista grupe birača, kojoj je on nositelj, takvim ponašanjem kršili temeljne vrijednosti Izbornog etičkog kodeksa, a to su poštenje, istinitost, poštovanje, kultura dijaloga i odgovornost.

"Nakon uvida u prijavu i ostale dostupne izvore saznanja o činjenicama, Etičko povjerenstvo zaključuje da iz sadržaja prijave i priloga nije moguće zaključiti na koje se 'neistinite navode o radu i članovima Državnog izbornog povjerenstva' prijavitelj poziva. U tom je smislu prijava nepotpuna i onemogućava meritornu ocjenu Etičkog povjerenstva. No, sve i kad bi navedena okolnost iz prijave i drugih dostupnih izvora saznanja o činjenicama bila precizirana, Povjerenstvo ističe da ono ne raspolaže instrumentima za procjenu istinitosti određenih sadržaja navedenih u prijavama", navodi se u priopćenju Etičkog povjerenstva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu