Obavijesti

News

Komentari 3

Brod dug 290 metara zbog bure potopio brodicu u luci

Brod dug 290 metara zbog bure potopio brodicu u luci
6

Ploveći hotel Oosterdam uplovljavao je u subotu oko 7 sati u Luku Gruž u Dubrovniku. Jaka bura bacila ga je na samo 20-ak metara od obale

VIDEO

Nikad nijedan brod nije došao tako blizu obali. Puhala je jaka bura zbog koje su zatvorili i most dr. Franje Tuđmana. Taj ploveći hotel uplovljava u Gruž svake subote. No, jutros ga je jaka bura bacila gotovo na obalu, rekla nam je Anamarija Kravarević. Ona s obitelji živi u kući uz more na dijelu kojim je plovio brod. Njezin otac Jesenko odmah je snimio golemi brod.
- Očito je nastala panika na zapovjednom mostu broda, jer su se svi časnici izašli na palube da vide koliko su blizi obali. Čak je jedan od njih otvorio vrata s boka kako bi navodio zapovjednika. Sigurno su imali uzbunu - rekla nam je Anamarija. Brod Oosterdam tvrtke Holland America Line prima 1848 putnika i ima 85.000 tona. Dugačak je 290 metara,a razvija brzinu od 24 čvora. Ima čak 11 paluba. Brodicama se približio na uskom dijelu na predjelu Solitudo.
- Prošao je kraj molića. Na tom je dijelu mnoštvo barki na vezu. Sve se zamutilo dok je prolazio - rekla nam je Anamarija.
- Prilikom uplovljavanja kruzer je potopio jednu brodicu i nekoliko ih oštetio. Osim što je puhala jaka bura, ispitat će se i mogući drugi uzroci nezgode. Drugi kruzer MSC Musica zbog jake je bure odustao od uplovljavanja - rekao je dežurni u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik. Oosterdam je uspio uploviti u luku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"