Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brod Omiš krstio otac Vranića, prve žrtve Domovinskog rata

None Foto: Brodosplit

Ako bude sve u redu, splitski škver i dalje će raditi ovakve brodove - rekao je ministar obrane Krstičević, a Tomislav Debeljak, predsjednik Brodosplita, dodao je kako su oni za to spremni

Novi obalni ophodni brod sagrađen je u Brodosplitu. Od jučer je u djelatnom sastavu u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Nosi ime Omiš, a kum broda je Roko Vranić, otac Josipa Vranića, poginulog djelatnika HRM-a i prve žrtve Domovinskog rata u Splitu.

- Ako bude sve u redu, splitski škver i dalje će raditi ovakve brodove - rekao je ministar obrane Krstičević, a Tomislav Debeljak, predsjednik Brodosplita, dodao je kako su oni za to spremni. 

Komentari (21)
  • Zašto ne napišete istinu. Brod je napravljen prije rata i nalazilo se u specijalnoj. Od tada se uređuje i nakon 30 i kusur godina su ga napokon dovršili i predali. A sada se vlasnik škvera DEBELJAK, dići tuđim radom. SRAMOTA za škver, i državu.....

    7. 12. 2018,   20:26
  • rjesenje za uljanik i 3. "svibanj", radititehnoloski napredna plovila umjesto morskih skladista koja se prodaju ispod cijene kg. zeljeza.

    7. 12. 2018,   20:17
  • Neka mu je mirno more i nadam se kako će vrlo brzo biti postavljeno bar još četiri-pet kobilica, kako nam se "Omiš" ne bi osjećao usamljenim. :)

    8. 12. 2018,   16:42