Obavijesti

News

Komentari 13

'Brod se nagnuo na stranu, pali su tanjuri, a putnici su vrištali'

'Brod se nagnuo na stranu, pali su tanjuri, a putnici su vrištali'
1

Samo nekoliko sati nakon isplovljavanja, kruzer kompanije Carnival Cruise Line naglo se nagnuo na jednu stranu, a po unutrašnjosti su počeli letjeti stolovi, stolci, boce i tanjuri

VIDEO

Putnici na luksuznom krstarenju kompanije Carnival Cruise Line opisali su potpuni kaos koji je nastao na kruzeru. Kako kažu, brod se samo nekoliko sati nakon isplovljavanja naglo nagnuo na jednu stranu, a po unutrašnjosti su počeli letjeti stolovi, stolci, boce i tanjuri. 

Čak 102.000 tona težak putnički brod isplovio je u nedjelju s Floride i krenuo prema Karibima. Jedan od putnika, David Crews za News 6 je izjavio da je ljude uhvatila panika, mnogi su vrištali i plakali. 

- Na početku nisam tome pridavao pažnju, jer nije toliko neuobičajeno da se brod ljulja s jedne strane na drugu. Međutim, brod se nije vratio natrag, ostao je nagnut na jednu stranu. Tanjuri i pribori za jelo počeli su kliziti sa stola. U tom trenutku krenuo je kaos. Vriskovi. Plakanje. Panika - ispričao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kapetan broda Lorenzo Calogero putnicima je poslao pismo isprike i naveo da je do incidenta došlo zbog neispravnog stabilizatora. U znak pažnje, užasnutim putnicima je ponudio kupon u vrijednosti od 50 dolara koji mogu potrošiti na brodu. Stabilizatori su mehanički uređaji na dnu trupa broda koji sprečava valjanje broda tijekom plovidbe. 

- Ovom prilikom želim se još jednom ispričati zbog neugodnosti u nedjelju predvečer. U pogledu kvara, identificirali smo kvar na razvodnoj ploči koji je utjecao na rad stabilizatora. Sigurnost putnika nije bila upitna, a naši mehaničari su brzo uklonili kvar - objasnio je kapetan. 

Iako se kruzer trebao vratiti u Port Canaveral u petak, neki putnici su odlučili skratiti boravak i iskrcali se u utorak u Dominikanskoj Republici. Kruzer je prvi puta isplovio 1996. godine i jedan je od najstarijih u floti. Prije pet godina na njemu je napravljen generalni remont. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina