Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Brod se nagnuo na stranu, pali su tanjuri, a putnici su vrištali'

None Foto: Twitter

Samo nekoliko sati nakon isplovljavanja, kruzer kompanije Carnival Cruise Line naglo se nagnuo na jednu stranu, a po unutrašnjosti su počeli letjeti stolovi, stolci, boce i tanjuri

Putnici na luksuznom krstarenju kompanije Carnival Cruise Line opisali su potpuni kaos koji je nastao na kruzeru. Kako kažu, brod se samo nekoliko sati nakon isplovljavanja naglo nagnuo na jednu stranu, a po unutrašnjosti su počeli letjeti stolovi, stolci, boce i tanjuri. 

Čak 102.000 tona težak putnički brod isplovio je u nedjelju s Floride i krenuo prema Karibima. Jedan od putnika, David Crews za News 6 je izjavio da je ljude uhvatila panika, mnogi su vrištali i plakali. 

Foto: Dario Šimović/Facebook

- Na početku nisam tome pridavao pažnju, jer nije toliko neuobičajeno da se brod ljulja s jedne strane na drugu. Međutim, brod se nije vratio natrag, ostao je nagnut na jednu stranu. Tanjuri i pribori za jelo počeli su kliziti sa stola. U tom trenutku krenuo je kaos. Vriskovi. Plakanje. Panika - ispričao je. 

Kapetan broda Lorenzo Calogero putnicima je poslao pismo isprike i naveo da je do incidenta došlo zbog neispravnog stabilizatora. U znak pažnje, užasnutim putnicima je ponudio kupon u vrijednosti od 50 dolara koji mogu potrošiti na brodu. Stabilizatori su mehanički uređaji na dnu trupa broda koji sprečava valjanje broda tijekom plovidbe. 

- Ovom prilikom želim se još jednom ispričati zbog neugodnosti u nedjelju predvečer. U pogledu kvara, identificirali smo kvar na razvodnoj ploči koji je utjecao na rad stabilizatora. Sigurnost putnika nije bila upitna, a naši mehaničari su brzo uklonili kvar - objasnio je kapetan. 

Foto: Dario Šimović/Facebook

Iako se kruzer trebao vratiti u Port Canaveral u petak, neki putnici su odlučili skratiti boravak i iskrcali se u utorak u Dominikanskoj Republici. Kruzer je prvi puta isplovio 1996. godine i jedan je od najstarijih u floti. Prije pet godina na njemu je napravljen generalni remont. 

Komentari (13)
  • Najsigurniji sam u plićaku na luftiću.. :))

    2. 11. 2018,   20:39
  • Nek uživaju u izobilju

    2. 11. 2018,   20:56
  • He.beš brod koji se ne ljulja

    2. 11. 2018,   21:25