Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brodolom trajekta u Tanzaniji: 151 mrtav, 40 spašenih ljudi...

None Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Broj poginulih u brodolomu trajekta MV Nyerere u četvrtak na jugu Viktorijina jezera u Tanzaniji popeo se na 151 osobu u subotu, trećeg dana potrage, objavila je javna televizija TBC.

"Operacije potrage nastavljene su rano ujutro", objavila je TBC dok je broj mrtvih u petak navečer iznosio 131. Spašeno je 40 osoba. 

Prekrcan putnicima i robom, MV Nyerere prevrnuo se u četvrtak popodne na samo nekoliko desetaka metara od odredišta, pristaništa na otoku Ukara. 

Rescuers search for bodies in the water after a ferry overturned off the shores of Ukerewe Island in Lake Victoria | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nekoliko svjedoka izvijestilo je da su se, približavajući se otoku, putnici premjestili na prednji dio broda radi iskrcavanja. To je pokretanje dovelo u neravnotežu brod koji se tada prevrnuo.

Rescue workers retrieve a body of a man from the water after a ferry overturned off the shores of Ukerewe Island on Lake Victoria | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Govoreći o "nemaru", tanzanijski predsjednik John Magufuli naredio je u petak navečer da se "uhiti svaka osoba povezana s plovidbom trajekta". "Odgovorni će biti obavezno kažnjeni", obećao je on.
 

Komentari (2)
  • Kako to da ih je bilo samo 150 , obicno ih bude 350 ?

    22. 9. 2018,   10:24
  • Više nejdem u Tanzaniju!

    22. 9. 2018,   10:51