Obavijesti

News

Komentari 19

Debeljak preuzima: Brodosplit novi strateški partner Uljanika

Debeljak preuzima: Brodosplit novi strateški partner Uljanika
1

Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine, kaže se još u priopćenju Uljanika

VIDEO

Brodograđevna industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je u četvrtak Uljanik na Zagrebačkoj burzi.

Odluka o izboru Brodosplita donesena je u četvrtak, na zajedničkoj sjednici Nadzorni odbora i Uprave Uljanika d.d.

Odgodili odluku o stečaju u 3. maju, novo ročište 26. veljače
Odgodili odluku o stečaju u 3. maju, novo ročište 26. veljače

S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza sa naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika izradi prihvatljiv i provediv Program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta, stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine, kaže se još u priopćenju Uljanika.

Podsjetimo, Uljanik je 21. prosinca prošle godine raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te otvorio novi postupak odabira strateškog partnera, a data room za potencijalne investitore bio je otvoren od 27. prosinca do 18. siječnja. 

Sindikati su zadovoljni 

Sindikati koji djeluju unutar pulskog Uljanika zadovoljni su što je konačno donesena odluka o izboru novog strateškog partnera, ističući da se time otvara mogućnost čim skorijeg rješavanja dugovanja prema radnicima.

"Zadovoljan sam što je donesena ta odluka jer se time zasigurno otvara mogućnost da se radnicima uskoro riješe sva dugovanja i da će se pronaći izvori iz kojih će se taj dug riješiti. Vjerujte mi, radnici su na izmaku snaga i strpljenja i bilo je pitanje trenutka kada će masovno napustiti Uljanik, čime bi se definitivno ugasila brodogradnja u Puli", kazao je u izjavi Hini predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Dodao je kako sada predstoji faza u kojoj uprava i sindikati trebaju razgovarati s novim strateškim partnerom o programu restrukturiranja. "Vremena za čekanje nema, stoga vjerujem da ćemo se uskoro sastati i razgovarati o tome", poručio je Cerovac.

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko izrazio je zadovoljstvo što je odlučeno o novom strateškom partneru jer su time i radnici dobili nadu da će se konačno iznaći rješenje za isplatu duga.

"Radnici naprosto pucaju po šavovima i teško je raditi u takvim uvjetima. Vjerujem da je ova odluka jedan pomak naprijed u nadi da će se novi strateški partner isključivo koncentrirati na brodogradnju, a ne na nekretninski biznis", naglasio je Šverko. Podsjetio je kako radnicima Uljanika treba biti isplaćena cijela plaća za prosinac, uskoro i za siječanj te razlike plaća za rujan, listopad i studeni. Na pitanje koliko je radnika do sada napustilo Uljanik grupu Šverku je kazao kako ta brojka iznosi oko 1.700 radnika što je više od jedne trećine radnika.

"Vjerujem da će ova odluka o odabiru strateškog partnera zaustaviti taj trend i odlazak ljudi iz Uljanika", zaključio je Šverko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji