Obavijesti

News

Komentari 10

'Broj migranata vraćenih iz Slovenije dvostruko je veći'

'Broj migranata vraćenih iz Slovenije dvostruko je veći'
1

Ostojić je u Dubrovniku na druženju s građanima rekao da "netko priča o nepropusnoj hrvatskoj granici koja se čuva kako treba, ali brojke ne odgovaraju istini"

VIDEO

Kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament Ranko Ostojić ustvrdio je u ponedjeljak da je broj ilegalnih migranata vraćenih iz Slovenije u Hrvatsku dvostruko veći od onog što prikazuje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ostojić je u Dubrovniku na druženju s građanima rekao da "netko priča o nepropusnoj hrvatskoj granici koja se čuva kako treba, ali brojke ne odgovaraju istini".

"Imamo stotine incidenata, ljudi lutaju šumama, stradavaju, utapaju se u rijekama. Pa samo je Hrvatska vojska, koja ne čuva niti je njezin posao čuvati hrvatsku granicu, uhvatila više od tisuću migranata. Ne hvataju ih oko naselja na granici, već u Rijeci i Čabru, stotinama kilometara dalje. Osobno štitim ljudska prava i uvijek sam bio za to da pokažemo humanost, ali inzistiram na sustavnoj zajedničkoj politici Europske unije kojom se taj problem jedino može riješiti“, istaknuo je Ostojić.

Hrvatska, dodao je, ne može biti žrtva takve migrantske politike, ilegalni migranti koji dolaze iz schengenske zone u Grčkoj ili iz Bugarske i Rumunjske moraju biti vraćeni natrag upravo u te države ako su to države prvog prihvata.

"Kad napravimo reformu sustava azila i dogovorimo zajedničku politiku, onda možemo govoriti o drukčijem načinu raspodjele", smatra Ostojić.

Podsjetio je kako su pripreme za ulazak u schengenski režim napravljene dvije godine od trenutka pristupanja i da je osobno predao zahtjev za pristup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Vlada Zorana Milanovića je sve pripremila. Opremili smo graničnu policiju i 6200 graničnih policajaca, kupljeni su helikopteri i plovila, sagrađeni tranzitni centri i uspostavljeni radarski sustavi. Žao mi je što vrijeme nije iskorišteno i što nismo prošli tehničku evaluaciju. Treba pitati vladajuće zašto to nije provedeno", poručio je Ostojić te ponovio da SDP "želi ravnopravnu Hrvatsku u Europskoj uniji".

"Ne smijemo EU gledati samo kao kravu muzaru, odakle uzimamo novac za projekte, već moramo biti ravnopravni u plaćama i mirovinama, ali i ljudskim pravima koja su u Hrvatskoj u ovom trenutku ugrožena. Ne možemo plaćati pet puta veći porez u turizmu od konkurencije niti imati mirovine i plaće od kojih se ne može dostojno živjeti“, rekao je Ostojić, koji vjeruje da će SDP iznenaditi dobrim rezultatom na europskim izborima i očekuje najmanje tri osvojena mandata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag