Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Broj mrtvih u monsunskom kaosu u Indiji premašio je 150

None Foto: PIxsell 10

Kerala, Karnataka i Maharashtra su najteže pogođene, ali i druge države su izvijestile o poplavama, među kojima su Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa i Andhra Pradesh

Broj mrtvih u poplavama izazvanih monsunom u Indiji popeo se na 154 osobe, a poplavama je pogođeno više od milijun stanovnika, objavile su u nedjelju dužnosnici.

Najmanje 60 ljudi je poginulo, a oko 229.000 je premješteno u kampove u južnoj Kerali od četvrtka, navode dužnosnici Ureda za upravljanje katastrofama. 

Villagers use a makeshift raft to cross a flooded area on the outskirts of Agartala POPLAVLJENO UTOČIŠTE Pogoršavaju se poplave u Indiji, nosorozi su u opasnosti

- Situacija s poplavama se ne stišava, a službe su na visokom stupnju pripravnosti u šest okruga. Brojne smrti zabilježene su zbog odrona u okruzima Wayanad i Malappuram - rekao je službenik. 

Još 34 osobe su poginule, a 481.000 ih je razmješteno ili evakuirano na sigurno u susjednu Karnataku. Najmanje 30 ih je stradalo, a 400.000 je pogođeno poplavama u zapadnoj Maharashtri od ponedjeljka.

Navy personnel evacuate flood-affected people to safer places in Sangli district | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kerala, Karnataka i Maharashtra su najteže pogođene, ali i druge države su izvijestile o poplavama, među kojima su Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa i Andhra Pradesh. 

STRAŠNE SNIMKE KATASTROFE Tajfun poharao Kinu: 28 mrtvih i 20 nestalih, uništeni domovi...

Vojska, mornarica i zračne snage raspoređene su u pogođenim saveznim državama. 

Vehicles move through a water-logged road after heavy rains in Ahmedabad | Autor: AMIT DAVE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: AMIT DAVE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Indijska monsunska sezona koja traje od lipnja do rujna donosi jake kiše koje su bitne za poljoprivredu, ali uzrokuju ogromne štete i stradanja. Deseci su poginuli u poplavama u Indiji u istočnim državama Bihar i Assam prošlog mjeseca. U poplavama su oštećene farme, domovi i infrastruktura. (bs)

Komentiraj, znaš da želiš!