Obavijesti

News

Komentari 29

Brojni čitatelji pomogli obitelji Prša: Napokon Božić iz bajke

Brojni čitatelji pomogli obitelji Prša: Napokon Božić iz bajke
3

Maja i Zvonimir žive s četiri djevojčice u Gornjim Cjepidlakama kraj Daruvara. Imali su neplaćene račune i prijetio im je prazan blagdanski stol. Naši čitatelji su pomogli

VIDEO

Nikad u svojih 27 godina nisam imala ljepši Božić od ovoga, i to zahvaljujući mnogim čitateljima 24sata, koji su nam to omogućili, kazala nam je Maja Prša, majka četiri djevojčice, koja sa suprugom Zvonimirom živi u Gornjim Cjepidlakama kraj Daruvara. 

U 24sata objavili smo tekst o siromašnoj obitelji koja nema osnovne uvjete za život, poput tekuće vode. Ujedno im je prijetila opasnost da Božić dočekaju bez struje zbog neplaćenih računa i s praznim blagdanskim stolom, na koji nemaju što staviti. No nakon objave teksta javilo se više desetaka čitatelja iz zemlje i inozemstva te darovima Božić obitelji Prša učinilo gotovo poput bajke. Napokon su kćeri Viktorija (9), Kristina (7) te blizanke Lea i Tea (5) ispod bora našle pregršt igračaka. 

- Dobili smo gotovo 10.000 kuna, ali polovicu tog novca dali smo za dugove. No neki su nam obećali donirati materijal, pa će i u našoj trošnoj kući poteći tekuća voda, a cure se neće preplašiti kad čuju zvuk vodokotlića – kazala je Maja zahvalivši svima. 

Dodala je kako su ih posebno oduševili učenici križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija, koji su im uz čestitku poslali i 1000 kuna. 

Da se dobro vraća dobrim, potvrđuje i slučaj mlade obitelji iz Kloštra Podravskog, koja je željela ostati anonimna. 

- Supruga i ja odlučili smo obitelji Prša uplatiti 200 kuna. Dok sam se spremao ići na poštu poslati novac, nazvali su nas iz uprave trgovačkog lanca iz Zagreba i kazali da smo dobili bon od 2000 kuna. Odmah sam javio ženi i umjesto novca poslali smo paket – rekao je 38-godišnji dobročinitelj. 

- Kad odemo platiti račune, uvijek darujemo nekoliko desetaka kuna. Nije puno, ali je od srca. Sad zaista vjerujemo da postoji netko tko sve to gleda – dodao je samozatajni humanitarac, koji ima dvoje djece.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...