Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Broker: Banka Societe je znala za moje malverzacije

None Foto: 24sata/ilustracija

Istraga je pokazala da zaposlenik na tako niskom položaju u banci ne može biti sam kriv. Pokrenuli su istragu i protiv same banke Societe General

Mešetar banke Societe Generale Jerome Kerviel nakon puštanja da se brani sa slobode tvrdi kako je uprava banke znala za njegove malverzacije. Kerviel, koji je optužen da je pronevjerio 5 milijardi eura, istražiteljima je rekao da su čelnici banke primijetili njegove ogromne transakcije, ali su odlučili zažmiriti, jer su njegovi riskantni potezi banci donosili novac. Kaže da je još u studenom bio pozvan na razgovor, jer je uprava dobila upozorenje iz Njemačke o brokerovim malverzacijama. Istražitelji su također zaključili da jedan čovjek na tako niskom položaju ne može biti sam kriv, pa su pokrenuli istragu i protiv banke. U slučaj se uključio i sam francuski premijer Francois Fillon koji je kazao da će braniti banku od pokušaja preuzimanja.

Komentari (1)
  • Dobro jutro, do sada se pričalo kao da je u pitanju 5 milijuna a ne 5 mlrd. Padati će tu velike glave kao trule kruške.

    30. 1. 2008,   16:53