Obavijesti

News

Komentari 134

I ranije osuđivan: Tomašev je pretukao i dečke u diskoteci...

I ranije osuđivan: Tomašev je pretukao i dečke u diskoteci...
3

Puljaninu Velimiru Tomaševu 2010. nije se sviđalo kako maloljetnici u pulskom klubu plešu. Premlatio ih je pa je kažnjen s četiri mjeseca uvjetno

VIDEO

Mislio sam da će me zadaviti, riječi su nesretnog mladića A. D. (23) iz Pule koji i danas trpi posljedice premlaćivanja iz 2010. godine jer se nakon tog napada u diskoteci prestao baviti sportom u kojem je bio iznimno uspješan.

Velimir Tomašev (33), rukometaš i trener osumnjičen za nedavni brutalni napad na djevojku (18) u pulskom parku, već je osuđivan zbog nasilništva. Krajem 2010. u pulskom klubu je na plesnom podiju doslovce davio tada 17-godišnjeg Puljanina.

Naime, nezadovoljan načinom na koji su mladići pored njega plesali Tomašev je udarcem u glavu srušio A. D. na pod nakon čega ga je stisnuo rukama za vrat i počeo daviti. Prijatelja, koji ga je pokušao spasiti, Tomašev je udario šakom u bradu. Taj mladić se i danas, zbog straha od odmazde, o tome još uvijek ne usuđuje javno progovoriti. Zbog ovog napada protiv Tomaševa se vodio sudski postupak na Općinskom sudu u Puli.

Bacio ga na pod i gušio

- Velimir Tomašev je 14. veljače 2014. godine proglašen krivim zbog kaznenog djela protiv života i tijela tjelesnom ozljedom iz članka 98. Kaznenog zakona. Dobio je uvjetna osudu od četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana. Presuda je postala pravomoćna 28. travnja 2014. godine – stoji u dopisu Općinskog suda u Puli koji je potpisala predsjednica suda Sonja Bulić. Kako u roku od godine dana Tomašev nije prekršio zakon, nije morao u zatvor na odsluženje kazne.

No dvije godine kasnije Tomašev je opet imao posla s policijom zbog slučaja premlaćivanja Rebecce Tančice (18) u Puli, koji je zgrozio hrvatsku javnost. Nakon policijske prijave, njime će se baviti i pulsko tužiteljstvo. Podsjećamo, 20. ožujka Rebecca je s prijateljima slavila položeni vozački ispit. Nešto prije dva sata društvo je prije odlaska kući razgovaralo sjedeći na klupama u Parku žrtava fašizma. Tad je u park pristigla grupa naoko “veselih“ muškaraca koji su počeli s razbijanjem staklenih boca. Netko iz djevojčina društva ih je upozorio da to ne čine jer bi se netko mogao porezati. Njima je to bilo dovoljno da divljački nasrnu na srednjoškolce, koje su počeli tući šakama i nogama. Osim Rebecce ozlijeđena su i njezina tri prijatelja.

Kada je na ulici ugledala tomaševa, djevojka se skamenila i zaplakala

Velimir Tomašev, brat bivšeg boksačkog šampiona Stipe Drviša, osumnjičen je da je u središtu Pule bez ikakva razloga teško ozlijedio Rebeccu Tančicu (18) slomivši joj nosnu kost na tri mjesta s pomakom. U napadu je zadobila i potres mozga i danima je bila u bolnici.


- Sve to nije istina. Nemam vam ništa za reći. Pitajte policiju i mojeg advokata - bilo je sve što nam je nakon napada kazao Tomašev. Kada ga je Rebecca nekoliko dana kasnije vidjela na cesti, kaže kako su joj se odsjekle noge od straha i briznula je u plač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...