Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nožem je izbo psa pred očima vlasnice: Izdahnula na rukama

None Foto: Facebook 4

Muškarac (27) bio je s djevojkom u Šijanskoj šumi i u jednom trenu mu se približila stafordica koju je ubo nožem. Iz policije kažu kako da je muškarac rekao kako je branio sebe i svog kokera

Sedmogodišnja kujica američkog staforda Koko ubijena je u subotu oko 16 sati dok se u Šijanskoj šumi kod Pule šetala sa svojom vlasnicom (41).  Psa je nožem izbo mladić (27) koji se u šumi nalazio s djevojkom. Sve je trajalo nekoliko sekundi.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović rekla je kako je mladić prijavio da ga, dok se šetao s djevojkom i svojim kokerom, napao staford koji je do njih dotrčao bez povodca. Kako bi spriječio daljnji napad na svog psa i na sebe, ozlijedio ga je džepnim nožem. 

Stafordica je zacvilila i krenula prema vlasnici, ali je nakon samo nekoliko metara pala, dok je iz rana šikljala krv. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Kako žena nije imala automobil, do veterinara ju je odvezao upravo mladić koji joj nekoliko trenutaka ranije nožem ozlijedio ljubimca. Nakon dva sata šivanja rana, davanja plazme, pa 20-ak minuta oživljavanja, pas je na kraju izdahnuo na rukama vlasnice. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Žena je cijeli slučaj prijavila policiji, a oni su o svemu već znali, jer se muškarac sam prijavio. Rekao im je kako se samo branio jer ga pas napao.

Vlasnica sve niječe i tvrdi kako je pas bio pravi anđeo koji nikada nikome ne bi naškodio, te je i ona podnijela prijavu pulskoj policiji.

Policija je obavila očevid, prikupila obavijesti od svjedoka, te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja provela i kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom  bit će dostavljeno izvješćenadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju PU istarske. 

Komentari (683)
  • volim pse i imam psa, ali kaj nije po zakonu da pas mora biti na uzici? ne znam zašto takvog psa ljudi puštaju da slobodno šeta parkom, ili šumom što je već

    12. 2. 2019,   08:24
  • Zašto je takav pas bio pušten, bez kontrole i brnjice, vjerojatno je agresivno krenuo prema mladiću. Vlasnika psa kazniti zbog pokušaja ubojstva jer ovaj pas je oružije

    12. 2. 2019,   08:24
  • vrlo sumnjva prica, kao da netko ide po cesti sa curom i kolje pse? da nije pas nesto napravio i zasto pas nije bio na lancu?

    12. 2. 2019,   08:23