Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brutalno su pretukli tinejdžere jer su govorili albanski jezik

None Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Jedan od njih ima prijelome lubanje i izljev krvi u mozak. Navodno ih je usred noći napala skupina od četvero muškaraca. Napad je osudio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Mladić Ć. M. ima teške ozljede, operiran je i nalazi se u šok sobi. U teškom je stanju, slomljena mu je lubanja i ima izljev krvi u mozak. Činimo sve da mu spasimo život, rekli su u novosadskom Kliničkom centru Vojvodine za Blic. Drugi mladić, G. B., također ima teške ozljede, ali sad je izvan životne opasnosti.

Nepoznati napadači pretukli su 19-godišnjake u noći sa subote na nedjelju u Futoškoj ulici u Novom Sadu. Okolnosti napada još se ne znaju jer policija nije objavila ništa službeno.

Napad je osudila Matica Albanaca Srbije. Kažu kako su ih, prema njihovim informacijama, napala četvorica i to samo zato jer su razgovarali na albanskom jeziku. 

- Zahvaljujemo se liječnicima i Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji. Apeliramo na nadležne službe da napadače privedu što prije - stoji u njihovu priopćenju. 

- Napadnuti mladići su srpski državljani. Tražim od MUP-a da pronađe napadače. Svi naši građani moraju imati jednaku zaštitu. Oni koji misle da se mogu ponašati drugačije naići će na vrlo čvrst odgovor države - rekao je srpski predsjednik Aleksandar Vučić. 

 

Komentari (81)
  • Nikad necu razumjeti napadanje na nacionalnoj razini.. pa tko bira svoju nacionalnost.. Su oni krivi sto su rodjeni Albanci i Kak su na to mogli utjecati..

    8. 10. 2018,   11:49
  • Idioti. samo su naštetili Srbima na Kosovu

    8. 10. 2018,   12:11
  • uopce me nije briga

    8. 10. 2018,   12:13