Obavijesti

News

Komentari 38

Brutalnost: Policija u Londonu lovi i gazi lopove na motorima!

Brutalnost: Policija u Londonu lovi i gazi lopove na motorima!

U Londonu je sve više kriminalaca na mopedima koji napadaju prolaznike i otimaju im mobitele i druge dragocjenosti. Policija je počala koristiti drastične mjere u njihovom hvatanju

VIDEO

Lopov na mopedu panično pokušava pobjeći autu koji koji ga punom brzinom pokušava udariti. Skreće lijevo i desno, ali nikako ne može pobjeći vještom vozaču. Natjeravanje je završilo tako što je auto snažno udario u stražnji dio mopeda, a lopov je od udara sletio prvo na haubu automobila pa zatim na pod, to je opis snimke koju je objavila londonska policija, a koja prikazuje novu metodu kojom hvataju lopove na motorima, koji su u posljednje vrijeme 'zavladali' ulicama Londona.

Police ram moped thieves off bikes in brutal new tactic

Metropolitan Police are reporting a 44% reduction in thefts involving mopeds over the past year, after getting physical.

Objavljuje RT UK u Petak, 23. studenoga 2018.

Takve policijske automobile voze posebno uvježbani vozači jedinice Scorpion koji se služe takozvanim 'taktičkim kontaktom' kako bi srušili lopove s motora te ih tako priveli.

Lopovi su takvom policijskom taktikom iznenađeni kao i njihove žrtve kojima na ulici iz ruku otimaju mobitele, novčanike i torbice. Nakon što je srušen, jedan lopov je sav u čudu gledao u policiju i podigao ruke kao da ih pita što to rade, a drugi je policiji nakon uhićenja rekao: 'skinuo sam kacigu kako bi me prestali loviti'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Šok: Na riječkoj obilaznici se prevrnuo kombi pun migranata
Šok: Na riječkoj obilaznici se prevrnuo kombi  pun migranata

Policija pak tvrdi da novu taktiku koriste samo kao krajnje rješenje kada uvide da nikako drugačije neće moći privesti osumnjičenog.

Ipak, prema njihovoj statistici dosad je, od početka akcije, svaki dan bila potreba za barem jedan 'taktički kontakt', a sveukupno su metodu iskoristili 63 puta.

- Lopovi misle da ćemo ih prestati loviti ako skinu kacigu. Nekada možda i odustanemo, ali kao što se vidi u snimci, metodu koristimo i protiv vozača koji nemaju kacigu - rekao je policijski narednik Tony McGovern, koji je jedan od posebno uvježbanih policajaca jedinice Scorpion, koja izvodi metodu 'taktičkog kontakta'.

London police knock moped thieves to the floor in dramatic montage

WATCH: Montage footage released on Friday shows London Metropolitan Police knocking alleged moped thieves off their bikes

Objavljuje Press TV u Petak, 23. studenoga 2018.

Dodao je da policajac mora u velikoj brzini procijeniti koliki je rizik za građane, ali i vozača lopova, prije nego se odluče za manevar, jer lopovi često voze po nogostupima i blizu nevinih prolaznika.

Policija se za ovu drastičnu metodu odlučila nakon što je ove godine nevjerojatno porastao broj bandi koje na skuterima obilaze grad i napadaju građane. Najčešće otimaju ljudima dragocjenosti iz ruku, a znali su se i zabijati u izloge draguljarnica te uzimati sve što mogu pokupiti, a ako ih netko pokuša spriječiti napadaju ga noževima, mačetama i čekićima.

Neki od tih lopova na motorima su opljačkali čak 30 ljudi u roku sat vremena, a neki su ozljeđivali i policajce tako što su se u njih zaletjeli motorima.

Tragedija u Šibeniku: Mladić se autom zabio u zaštitnu ogradu
Tragedija u Šibeniku: Mladić se autom zabio u zaštitnu ogradu

- Postoji percepcija da ako skinete kacigu, da vas policija neće nastaviti loviti. To nije istina. Javnost s pravom očekuje da interveniramo kako bi ulice Londona bile sigurne. Naši posebno obučeni vozači moraju procijeniti koliki je rizik kada se odluče za metodu 'taktičkog kontakta'. Ti lopovi na motorima i skuterima sami su napravili izbor koji i njih i javnost izlaže riziku. Stoga je naša poruka jasna - možemo i hoćemo poduzeti sve mjere kako bi uhvatili lopove na motorima u svakoj mogućoj prilici -  rekla je načelnica londonske policije Amanda Pearson.

Londonska policija objavila je kako su u odnosu na prošlu godinu smanjili broj razbojstava na motorima za 36 posto.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag