Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brzi vlak udario je u Mercedes: Vozač u šoku, završio u bolnici

None Foto: čitatelj24sata 4

Na tom dijelu pruge, inače, nema rampe već je na pružnom prijelazu samo svjetlosna signalizacija. Navodno postoji i zvučna, ali ona noću nije uključena

Brzi vlak na relaciji Bjelovar - Zagreb u ponedjeljak u 22.45 sati je kod Starih Plavnica udario u Mercedes. Vozač (23) je ozlijeđen i u stanju šoka prevezen u bolnicu, izvijestili su vatrogasci koji su izašli na teren. Ozlijeđen je i njegov suvozač (24). Prema prvim informacijama imaju lakše ozljede. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlak je nakon udara gurao automobil bjelovarskih registarskih oznaka 30 metara, sve do stupa interne telefonske linije HŽ-a gdje se zaustavio, a automobil je završio na desnom boku.

Na tom dijelu pruge, inače, nema rampe već je na pružnom prijelazu samo svjetlosna signalizacija. Navodno postoji i zvučna, ali ona noću nije uključena. 

Svjedoci nesreće kažu kako se vlak zaustavio 500 metara od mjesta udara. 

Vozeći se u pravcu Križevačke ceste, vozač se nije zaustavio kako bi propustio vlak koji je vozio na relaciji Kloštar Podravski - Bjelovar - Križevci. Vlak je udario u desnu bočnu stranu automobila.

Vozač i strojovođa nisu bili pijani, a vozač (23) će dobiti prekršajnu prijavu. .

Komentari (23)
  • Piše vozač je u šoku, a nitko ne piše dali je strojovođa u šoku koji gleda u vozilo koje če udarit, a nezna tko je u vozilu.

    26. 2. 2019,   08:47
  • stvar je da na tim prijelazima (ima ih dva jer su 2 staroplavničke, jedna je ulica, druga je prilaz) vozači se rijetko kad zaustavljaju, pa čak i kad se upali svjetlosno upozorenje za nailazak vlaka. svi voze "na lutriju"... događalo mi se da kad se zaustavim, vozač iza mene počne trubiti i krene u pretjecanje

    26. 2. 2019,   09:44
  • Mercedes podletio pod vlak

    26. 2. 2019,   08:27