Obavijesti

News

Komentari 178

Navijači pred stožerom Vrkića: ''Bubalo znaj, svemu je kraj...''

Navijači pred stožerom Vrkića: ''Bubalo znaj, svemu je kraj...''
18

U stožeru Ivice Vrkića slavlje, a pridružio se i Anto Đapić. HDSSB slavi pobjedu Šišljagića za župana, a Dinko Burić za samo 4 glasa izgubio je u Belišću

VIDEO

Prema rezultatima iz DIP-a, Ivica Vrkić vodi sa 52,8 posto glasova. Krešimir Bubalo ima 45,1 posto glasova. 

Krešimir Bubalo je nakon prvog izbornog kruga izjavio da s Ivicom Vrkićem više ne želi progovoriti ni riječi, "ne samo do kraja ove prljave kampanje, nego ikada više u životu. S osobom koja je nula od čovjeka nemam što razgovarati!" Ostao je tome dosljedan i nakon objelodanjenih konačnih rezultata u drugom izbornom krugu te nije osobno nazvao svojeg suparnika i čestitao mu pobjedu. 

- Nije me nazvao! Možda se ohladi i nazove me, ali nema razloga za takvo ponašanje i da nas dvojica međusobno ne komuniciramo. On je mlad čovjek i pred njim očekujem političku budućnost. On nije izgubio, ja sam dobio mandat, a on treba ovome gradu, jer je on čovjek koji sasvim sigurno ima svoju vrijednost i ja to poštujem - rekao je Ivica Vrkić.

Šišljagić: Imamo puno razloga za veselje 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izbornom stožeru Krešimira Bubala, ali i Vladimira Šišljagića, koji je premoćno pobijedio u borbi za mjesto župana Osječko-baranjske županije, ipak se slavilo unatoč rezultatima koji su bili, posebno u Osijeku, veliko iznenađenje.

- Mi zaista imamo puno razloga za veselje, pa čak i za slavlje. HDSSB je na ove izbore izašao u pet županija i u usporedbi sa 2009. godinom, osvojio do tri puta više vijećnika u općinskim i gradskim vijećima. Ovdje u Osječko-baranjskoj županiji ista je situacija, imamo 12 načelnika općina, odnosno gradonačelnika i mislim da je to sjajan rezultat. Žao mi je što u Osijeku nemamo gradonačelnika i što Krešimir Bubalo nema još jedan novi mandat, tim više jer je on u protekle četiri godine zajedno sa svima nama izvlačio maksimum da bi konsolidirao gradski proračun u kojem je zatekao velike dubioze. No, volja birača je tu i čestitam pobjedniku, a mi ćemo kroz gradsko vijeće grada Osijeka, gdje smo 19. svibnja izašli kao pobjednici sa 14 vijećničkih mjesta - kaže Vladimir Šišljagić.

Bubalo: Ovo nije kraj, nastavljam političku borbu

Krešimir Bubalo nije skrivao razočaranje, ali prihvatio je rezultat kao poruku birača koji su se "svi skupa okrenuli protiv HDSSB-a".

- Zahvaljujem se svim našim glasačima, dobili smo veliki broj glasova koji nas obvezuju da nastavimo našu borbu u Gradskom vijeću. Ono što sam rekao prije četiri godine, ponovit ću i sada: U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. Dakle, ovo nije kraj, nastavljam političku borbu u Gradskom vijeću - rekao je Krešimir Bubalo.

U HDSSB-u šok i nevjerica nakon prvih rezultata

Nakon prvih i nepotpunih rezultata u Osijeku, u stožeru Krešimira Bubala - muk i nevjerica. Nitko nije očekivao da će, doduše, nakon prebrojanih tek 10 posto glasova, razlika biti tolika, i to u korist Ivice Vrkića. Dakle, prvi rezultati ukazuju da je za Ivicu Vrkića, kandidata koalicije HNS/SDP/HSU glasovalo 52,8 posto glasača, a za Krešimira Bubala iz HDSSB-a 45,1 posto.

Vrkić: Od sutra radim samo za građane 

- Imam razloga za zadovoljstvo jer smo napravili veliki posao. Sad treba što prije početi razgovarati s građanima Osijeka i krenuti u rješavanje nagomilanih problema. Do danas smo radili za dobivanje mandata, a od sutra smo isključivo u službi građana. Željan sam dobrog sna. Imao sam ja i politički uspona i padova, ali nema većeg zadovoljstva nego kad dobiješ mogućnosti učiniti nešto za svoj grad, a upravo sam te uvjete večeras stekao - rekao je Ivica Vrkić.

Bubalo: Hvala svima na podršci

- Nema se tu što komentirati, mogu samo čestitati protivniku. Što se dogodilo analizirat ćemo ovih dana. Moje je da se zahvalim svima na podršci koja nije mala - kazao je Bubalo.  

- Čovjek ima uspona i padova, to kažem i danas. Utakmicu nastavljamo kroz oporbu u gradskom vijeću. Imamo najviše vijećnika u gradskom vijeću i radosni smo zbog toga. Građani su presudili i jasno je da borbu nastavljamo dalje - zaključio je Bubalo. 

Ispred Vrkićeva stožera skandiraju navijači

Ispred stožera Ivice Vrkića navijači NK Osijeka okupili su se u velikom broju i skandirali: ''Bubalo znaj, svemu je kraj!''. Isprva se pisalo kako je riječ o Kohorti, navijačkoj skupini za koju se smatralo da je produžena ruka mladeži HDSSB-a no njihov predsjednik Ivica Polih sve je demantirao i kazao kako se 'kohortaši' organizirano nisu htjeli prikloniti nijednom kandidatu tijekom cijele kampanje. 

- Kohorta se ne želi miješati u politiku - rekao je Polih.

Anto Đapić: Ovo je velika noć za grad Osijek!

- Nisam nijednog trenutka ni sumnjao da će se sve ovako rasplesti, jer se tijekom cijele izborne promidžbe uspjelo stvoriti uvjete za promjene u gradu Osijeku. Mandat je dobiven i sad treba raditi puno, snažno, povlačiti odlučne i čvrste poteze. Ovo je velika noć za grad Osijek! Cijela kampanja je ukazivala na ovakav rasplet i bio sam uvjeren u pobjedi već nakon prvog kruga izbora. Podsjećam, 65 posto glasača je u prvom krugu bilo za promjene. Bilo je samo pitanje koliko će ove nezavisne liste koje su prošle izborni prag u prvom krugu biti taktički mudre i politički zrele da stave točku na i ovih izbora u Osijeku. Odmah sam dao potporu Ivici Vrkiću i mislim da je to prelomilo ovaj drugi krug, jer smo uspjeli razbiti pokušaj ideologiziranja kampanje te uveli podjelu na - glasovati za onoga tko je loše vodio grad ili za onoga tko će u tome poslu biti puno bolji. HDSSB zasigurno nije očekivao poraz, a poglavito ovako težak. Njima je ostala još samo pozicija župana, jer je odnos snaga u županijskog skupštini vrlo problematičan. HDSSB sada dobiva svoju katarzu, pregrupiranja, prestrojavanja, no to je njihov problem. Večeras je vrijeme za slavlje Ivice Vrkića, ali i mene osobno - rekao je Đapić. 

U HDSSB-u tamburaši, švedski stol, torta...

U stožeru HDSSB-a govore kako su pobjednički stožer. Članovi stranke polako dolaze, pripremljen je obilan švedski stol, naručena torta i šampanjac, a atmosferu podižu i tamburaši. 

- Očekujem pobjedu u gradu, ali i u županiji - izjavio je kratko Krešimir Bubalo. 

Vrkić: Bitno da izađe što više Osječana

Nezavisni kandidat Ivica Vrkić, koji ima podršku SDP-a i koalicijskih stranaka tijekom glasovanja ujutro izrazio je želju da što više Osječana izađe na birališta. 

- Bez obzira tko pobijedi, mislim da će nakon današnjeg dana standard političkog ponašanja biti veći - kazao je Vrkić.

HDSSB-u župan: Šišljagić pobijedio Ivanovića

U borbi za Osječko-baranjskog župana HDSSB-ov Vladimir Šišljagić potvrdio je svoj drugi mandat i pobijedio s 53,4 posto glasova. Protukandidat Goran Ivanović osvojio je 41,6 posto glasova. Dinku Buriću za samo četiri glasa izmakla je fotelja gradonačelnika Belišća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a