Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bude li konsenzusa u četvrtak u Saboru, nećemo biti iznimka

None Foto: Mihael Hnatyšyn/24sata

Glavaš je izjavio kako će na konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora HDSSB moguću potporu dati kandidatu koji oko sebe može okupiti politički konsenzus

Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je u srijedu u Osijeku kako će na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskoga sabora ta stranka moguću potporu dati kandidatu koji oko sebe može okupiti politički konsenzus, no ne bi bio iznenađen kada novi predsjednik Sabora sutra ne bi bio izabran, a HDSSB je spreman i za nove parlamentarne izbore.

- Iskreno se nadam da će se Sabor konstituirati. Ukoliko se stvori jedan politički konsenzus o odabiru kandidata, a ovoga trenuta ne znamo ni tko su potencijalni kandidati, i mi ćemo biti dio tog političkog konsenzusa. Ako ga, pak, ne bude, mi nećemo podržati niti jednog kandidata, nećemo se nadglasavati. Bit će to signal za najavu novih parlamentarnih izbora. Ne bi me iznenadilo da sutrašnja konstituirajuća sjednica ne iznjedri budućeg predsjednika. U tom slučaju mislim da je situacija puno više zrela za nove izbore. Uostalom, ukoliko se u više od dvadeset dana ne može doći do nekog konsenzusa kako bi se stvorila parlamentarna većina, očito da u strukturi  izabranih saborskih zastupnika i političkih opcija nešto ne štima. 

 Glavaš smatra da je bolje ići u nove parlamentarne izbore nego stvarati nekakvu klimavu apsolutnu većinu u Saboru koja će puknuti u narednih nekoliko mjeseci. 

- HDSSB je u tom slučaju spreman za nove izbore jer bolje novi izbori nego dalje maltretirati cijelu hrvatsku javnost. Siguran sam da bi na novim izborima HDSSB dobio više glasova i imao klub zastupnika - rekao je.

 Na pitanje smatra li da bi HDSSB u slučaju novih parlamentarnih izbora u Saboru mogao imati klub zastupnika, odgovorio je kako je "u to siguran".

Komentari (8)
  • ne pašu mnogima novi izbori jer su ljudi sad vidjeli tko je trgovac i lažac. dosta ih neće dobiti ni ta dva mandata koja su uštinuli.

    2. 12. 2015,   21:35
  • E da hoće bar novi izbori biti pa da ovoga izdajnika i judu u hrvata više ne gledamo na političkoj sceni mislim da su sami sebi iskopali raku kad su počeli šurovati sa SDP-om a konačno je i sam Glavaš pokazao pravo lice da je trgovac za osobne interese !!!!!

    2. 12. 2015,   17:47
  • glavas jesi li ti ziv trgovac mandatima ..

    2. 12. 2015,   17:03