Obavijesti

News

Komentari 163

"Budući da niste platili kaznu od 0 kn slijedi ovrha od 36 kn"

"Budući da niste platili kaznu od 0 kn slijedi ovrha od 36 kn"
1

Robert iz Našica dobio je opomenu da nije platio parking u iznosu od nula kuna. On se i ne sjeća da je dobio ikakvu kaznu za parking. Sad u roku 8 dana mora platiti 36 kuna

VIDEO

Velik broj Našičana dobio je ovih dana na svoje kućne adrese opomene pred ovrhu koje im je poslala tvrtka Našički park d.o.o. koja je u vlasništvu grada i zadužena je za komunalne poslove. Opomene za dug, sa priloženim uplatnicama, odnose se na neplaćene kazne za parking u periodu od kraja 2012. godine pa do danas. Uglavnom se radi o iznosima od 36 kuna, koliko zapravo i iznosti kazna za neplaćeni parking u ovom gradu. Svi koji dobiju opomenu pred ovrhu imaju rok od osam dana da kaznu plate. 

'Ne znam što da radim'

Najčudniju, pak, opomenu dobio je Našičanin Robert u čijoj opomeni piše da je "28.5.2013. kao korisnik parkiranja vozilom učinio povredu po čl. 10 i 30 odredbe o javnim parkiralištima za grad Našice te mu je zbog toga izdan nalog za plaćanje u visini od 0,00 kuna". U nastavku dopisa pozivaju ga da, budući da tada nije platio 0,00 kuna, sada, u roku od 8 dana, mora platiti 36,00 kuna. 

- Ne znam što bih sad i zašto trebao platiti. Nije to neka cifra ali smiješno je da moram platiti 36 kuna za ništa. Ni ne sjećam se da sam dobio ikakvu kaznu za parking - prokomentirao je Robert, čija je opomena pred ovrhu izazvala podsmjeh na društvenim mrežama. Nakon njegove objave, javili su se i mnogi drugi koji su u isto vrijeme dobili slične opomene. 

'Smješno da šalju opomene nakon tri godine'

- Dobila sam opomenu također na 36 kuna , za kaznu koju su mi izdali 2014. godine, ali to je stvarni dug, a ne kao kod Roberta, 0 kuna. Ne mogu sada reći da li su mi tu kaznu 2014. godine stavili na auto kada nisam platila parking, jer se ne sjećam, ali mi je smiješno da nam te opomene šalju sada, nakon tri godine. Platila sam to odmah da mi ne zablokiraju račun zbog 36 kuna i još uzmu trošak ovrhe - kazala je Mirela koja je također iz Našica.

Da li je iznos od 36 kuna koji Robert mora platiti na ime kazne od 0 kuna zapravo kamata na zakasninu, jer ju možda nije platio na vrijeme (?!), ili se ipak radi o tiskarskoj grešci, u Našičkom parku d.o.o. nisu rekli. Izvjestili su samo da su taj predmet dali u razmatranje.

- Pet godina je zastarni rok za kazne za parking i u tom vremenu tvrtka koja se bavi parkingom ili naplatom kazni zapravo može poslati opomene pred ovrhu ili ovrhe za neplaćene kazne. Obzirom da se takva tvrtka ne bavi uslugama, oni nisu dužni, niti mogu, poslati vam prethodno opomenu kao podsjetnik na neplaćenu kaznu. Jedino što možete je provjeriti rok zastare, žaliti se na ovrhu ukoliko je on prošao. Kada platite kaznu, odreskom plaćene uplatnice vi zapravo priznajete počinjeni dug. Ukoliko ste neki račun platili sa zakašnjenjem, tvrtka ima pravo zaračunati vam kamatu no, to bi u ovom konkretnom slučaju sa kaznama za parkiranje doista bio presedan - pojasnila je Dunja Mak iz  Udruge potrošača u Osijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk